Beljenje zob za lepši nasmeh

Nekateri ljudje imajo že naravno izredno bele zobe, za vse ostale pa je tu beljenje zob – učinkovit postopek, ki poskrbi za bolj bele zobe in lepši nasmeh!

Kakšne barve pa so vaši zobje?

Nimajo vsi ljudje enake barve zobne sklenine, saj lahko odtenki variirajo. Najbolj srečni so lahko tisti, ki imajo sklenino snežno bele barve, prav takšno barvo pa lahko dosežemo tudi s postopkom, ki mu pravimo beljenje zob.

Gre za enostaven in učinkovit estetski postopek, ki je namenjen lepšemu nasmehu in ki vam ga lahko opravi vaš zobozdravnik. Za še boljšo izkušnjo in bolj trajno beljenje pa je najbolje zaupati zobozdravniku, ki se ukvarja predvsem z estetskim zobozdravstvom, saj ima z beljenjem in drugimi postopki, ki poskrbijo za lepe zobe, največ izkušenj in pozna tudi različne tehnike, ki bodo poskrbele za res bele zobe.

Beljenje zob

Vzroki za manj bele zobe

Naravna barva sklenine ni nujno snežno bela, kar je lahko eden od vzrokov za manj bele zobe. Poleg tega pa se lahko zobje obarvajo tudi iz različnih drugih razlogov:

– karies ne pomeni le obarvanja zob, ampak lahko povzroči tudi težave z njimi
– cigarete oziroma dolgotrajno kajenje lahko močno obarva zobe
– kava povzroči madeže na zobeh
– določena hrana lahko vpliva na barvo zobne sklenine
– nekatera zdravila in prehranski dodatki, na primer železo
– drugi razlogi

Kako do belih zob?

Če bi si želeli imeti bolj bele zobe, čim prej obiščite zobozdravnika! Razložil vam bo, da lahko za bolj bele zobe poskrbite sami z bolj zdravimi prehranjevalnimi in drugimi navadami ter z rednim čiščenjem oziroma ustrezno ustno higieno, poleg tega pa bo za bolj bele zobe poskrbel tudi zobozdravnik.

Najprej vam bo zobe pregledal in ugotovil, ali so zdravi in v dobrem stanju. Nato pa vam bo razložil, kakšne so možnosti za njihov lepši videz. Na slednjega vpliva že barva plomb, zato se danes večina ljudi odloča za bele zalivke namesto črnih amalgamskih, kakršne so zobozdravniki uporabljali nekoč.

Nato je treba preveriti, kako je s kariesom in ga odstraniti, saj ta nadloga lahko povzroči tudi bolečino, ne le obarvanost zob. Za tem je treba dobro očistiti zobno sklenino, nato pa sledi beljenje, ki poskrbi za končni lepši videz zob in vašega nasmeha!

Objave iz iste kategorije: