VPS gostovanje vam omogoča popoln nadzor nad strežnikom

Varno, zanesljivo in nemoteno gostovanje je bistveno za vsako spletno poslovanje. Počasi delujoče, neodzivne in pomanjkljive spletne strani odganjajo stranke. Za hitro delovanje spletne strani potrebujete VPS gostovanje. VPS gostovanje pomeni virtualni privatni strežnik, kjer se fizični strežnik loči na več delov. Vi zakupite le en del strežnika, ki je ločen od drugih uporabnikov.

VPS gostovanje ni enako klasičnemu gostovanju

Največja razlika med standardnim in VPS gostovanjem (https://www.domovanje.com/vps-gostovanje/) je v tem, da imate pri VPS gostovanju veliko več svobode. Vsi sistemski viri gostovanja pripadajo samo vam. Vi zakupite določeno količino prostora na strežniku in prevzamete popolni nadzor tako nad pomnilnikom, močjo procesorja, prostora na strežniku in drugimi viri, kot tudi nad posodobitvami strežnika. VPS gostovanje vas osvobodi in vam omogoča odločanje o delovanju strežnika brez vmešavanja drugih strank.

Virtualni strežniki so programsko ločeni

Pred izbiro VPS gostovanja moramo biti pozorni na zahtevnost spletne strani, količino prostora na strežniku, na število predalov elektronske pošte, pogostost nadgraditve strežnikov in podobno. Fizični strežnik se tekom VPS gostovanja razdeli na več manjših virtualnih strežnikov. Strežniki so med seboj popolnoma programsko ločeni in samostojni. Izbirate lahko med različnimi paketi gostovanja, glede na zahtevnost vaše spletne strani in vaše potrebe. Virtualni strežnik vas osamosvoji od drugih naročnikov gostovanja, omogoča pa vam tudi samostojno administracijo strežnika. Samostojno lahko nameščate različne operacijske sisteme in si koristite neomejen prenos podatkov.

Naročnik samostojno skrbi za varnostno kopiranje vsebin


Skrb za izvedbo in pogostost varnostnega kopiranja je v večini paketov VPS gostovanja na strani naročnika. Naročnik sam regulira, kako pogosto želi izvesti varnostno kopiranje. Naročnik skrbi tudi za vzdrževanje virtualnega strežnika. Prenos podatkov ne vpliva na druge uporabnike strežnika, saj je vaš del strežnika programsko ločen od ostalih. Na svojem delu strežnika vi popolnoma prosto razpolagate s količino prenosa podatkov na strežnik. V primeru obremenitve vašega dela strežnika zaradi prenosa večje količine podatkov, drugi uporabniki spletnega gostovanja ne čutijo vpliva.

Kdaj potrebujete SSL certifikat? Z namenom zaščite podatkov je nastal protokol HTTPS. Slednji zakodira podatke, ki se v berljivi obliki prikažejo samo ciljnemu uporabniku. Preberi več …

Objave iz iste kategorije: