Merilna čeljust je namenjena merjenju zunanjih dimenzij

Kadar govorimo o kontrolnikih oziroma kalibrih, gre vedno za neke vrste šablone, ki nam omogočajo hitro in enostavno kontrolo ustreznosti izdelkov. Pri tem se izvaja kontrola nad različnimi dimenzijami. Za kontrolo notranjih mer izvrtin se uporabljajo različni merilni trni, medtem ko pa se za zunanje dimenzije premerov uporabljajo zevasta merila. Za zunanje dimenzije pa se prav tako uporablja tudi merilna čeljust.

Kakovostne merilne in kontrolne naprave, med katerimi je tudi merilna čeljust, so izjemno pomembne za proces merjenja kakovosti izdelkov. Ne le, da je od njih odvisna tudi kakovost meritve oziroma kontrole, ampak je pomembna tudi njihova življenjska doba. Kontrola nad tovrstnimi napravami je zato zelo pomembna, saj pravočasno odkrivanje napak lahko preprečuje napake pri ugotavljanju kakovosti izdelkov.

Na voljo vam je izvedba v dveh različicah

Merilna čeljust spada med kontrolne naprave oziroma kontrolnike. Z drugimi besedami jim rečemo tudi kalibri. Glede na to, kako je ta kontrolna naprava izdelana, vam je na volj v dveh različicah.

Enostranska merilna čeljust

Izbirate lahko med dvostransko merilno čeljustjo in enostransko merilno čeljustjo. Princip delovanja je zelo podoben kot pri zevastem merilu. Dvostranska merilna čeljust je tako sestavljena iz dveh strani, »gre« in »ne gre«, ki predstavljata zgornjo in spodnjo mero tolerance znotraj katere naj bi bil izdelek izdelan.

Tudi za nestandardne dimenzije obstaja rešitev

Podobno kot pri ostalih kontrolnih napravah, so vam na voljo merilne čeljusti za standardne dimenzije. V tem primeru so tovrstna merila nenastavljiva. Na drugi strani pa obstajajo tudi tovrstna merila za nestandardne dimenzije, ki jih je mogoče nastavljati.

Ne glede na to, je pomembno, da izbirate kakovostne in trpežne kontrolne naprave, ki vam omogočajo nemoteno kontrolo vaših izdelkov. Ponudba tovrstnih naprav je danes zelo pestra, prav tako pa lahko poiščete ponudnike, ki vam kontrolno napravo lahko izdelajo tudi po naročili glede na vaše potrebe in želje.

Če bi o merilnih čeljustih radi izvedeli več, kliknite na povezavo in obiščite spletno stran priznanega slovenskega proizvajalca merilnih naprav.

Več o tem orodju si lahko preberete tudi na spletni strani http://www.precisium.si/

nabavite, saj vam bo dvignila vašo kakovost.

Objave iz iste kategorije: