Različne vrste strešnih prtljažnikov za avto

Verjetno tudi vam v avtu nenehno zmanjkuje prostora za prtljago. Še zlasti, če na pot s seboj vzamete nekoliko večje kose prtljage, kot so kolesa, smuči ter podobno. Če ne veste, kaj storiti, da bi čim bolje povečali prostor svojega vozila, si morate omisliti primeren strešni prtljažnik. Ena od možnosti so na primer strešni nosilci za smuči za avto.

Seveda so na voljo tudi drugi strešni prtljažniki, na primer strešni nosilci za kolesa, strešni kovčki. A ne glede na to, za katero vrsto strešnega prtljažnika za avto se boste odločili, je varnost pri vožnji z nosilci vedno na prvem mestu.

Varnost pri vožnji z avtomobilskimi strešnimi nosilci

Strešni nosilci za smuči za avto so zgolj ena od možnosti, ki vam jo ponuja trg v povezavi z večanjem prostora v vašem avtu. To možnost boste verjetno izbrali, če v zimskem času pogosto smučate. Obstajajo pa tudi druge rešitve, a v vsakem primeru boste morali zelo paziti tudi na varnost pri vožnji z nosilci na strehi svojega avtomobila.

Strešni nosilci za smuči za avto za vse, ki veliko smučajo
Strešni nosilci za smuči za avto so idealna izbira za vse, ki veliko smučajo.

V prvi vrsti se morate zavedati, da obremenitev strehe avta lahko precej poslabša samo vidljivost. Posledično je treba temu prilagoditi tudi sam način vožnje. Med vožnjo vas lahko na primer presenetijo nenadni sunki bočnega vetra.

Pri vožnji s strešnim prtljažnikom, kot so strešni nosilci za smuči za avto, morate upoštevati tudi višino vozila. To velja posebej tedaj, kadar boste zapeljali v podzemno garažo. Strešni tovor mora biti vedno temeljito pritrjen in nikoli ne sme preobremeniti nosilca. V nobenem primeru ne smete prevažati tovora, ki bi bil za vrsto izbranega nosilca neustrezen.

Dimenzije strešnih nosilcev za avto

Če vas zanimajo strešni nosilci za smuči za avto, potem boste morali pri izbiri med drugim paziti tudi na dimenzije. Prečni nosilci v nobenem primeru ne smejo presegati širine avta. Pred nakupom zato obvezno izmerite širino svojega avtomobila in razliko med sanmi.

Hiter prikaz kako shraniti smuči v strešni nosilec za smuči za avto

Po drugi strani pa so prečke za pritrjevanje na fiksne točke ali pa pod rob strehe vozila narejene za dani tip vozila, zato vam ni treba določati dimenzij. Med pomembnejšimi dejavniki pri izbiti so tudi materiali, prav tako teža. Slednja je pomembna za nosilnost strehe vašega avta.

Objave iz iste kategorije: