Strešni avtomobilski nosilci – najbolj praktični


Se tudi vi sprašujete, kako poskrbeti za vso prtljago in športne rekvizite? Včasih se ni tako enostavno odpraviti na pot, še zlasti, če je družina številčna. Hitro nimamo dovolj prostora in sprašujemo se, kam z vsemi stvarmi. Kakšna rešitev je najbolj priročna?

Rešitve za vsako pot

Strešni avtomobilski nosilci so pogosta izbira, vsekakor pa niso edina. Potrebno je predvsem razmisliti o tem, za kakšne namene potrebujemo dodaten prostor!

Če imate sicer avto dobre velikosti z obilo prtljažnega prostora, zatakne pa se pri prevozu koles, strešni avtomobilski nosilci niso nujno najboljša izbira. Dvigovanje koles na avto je težko delo, poleg tega pa je avto v višino tako visok, da je to potrebno imeti med vožnjo ves čas v mislih. Veliko bolje se je odločiti za prtljažnik za kolesa, ki se namesti na vlečno kljuko – uporaba je veliko bolj praktična.

Kdaj se torej izplačajo nosilci? Ti so najboljša izbira takrat, kadar dodatnega prostora primanjkuje pogosto, za najrazličnejše stvari. Včasih so ob potrebi po prevozu česa večjega vedno na avtomobil pripeli prikolico, danes pa je prevoz na strehi precej bolj elegantna rešitev. Če imamo prtljažnik na strehi, lahko nanj s pomočjo izbranih nastavkov oziroma nosilcev namestimo najrazličnejše stvari. Enkrat smuči, drugič kolesa, tretjič desko za jadranje, četrtič lestev, petič strešni kovček. Za to izbiro se najbolj pogosto odločajo aktivni ljudje in seveda družine – nikoli se ne ve, kaj vse bo potrebno prepeljati.

Preberite si še naslednji članek: Učinkovita zaščita za prtljažnik našega avtomobila

Rob lahko v gumi koritu zadrži tudi do 10l tekočine in je idealna rešitev za vse, ki redno uporabljajo prtljažnik. Prtljažna korita so najboljši način, da svoj prtljažnik zaščitite pred nezaželeno nesnago.

Koliko stanejo strešni avtomobilski nosilci?

Cena je predvsem odvisna od tega, kakšne nosilce potrebujete. Načeloma tudi kakovostni strešni nosilci niso dragi, seveda pa je pomembno, ali že imate strešne sani, ali bo potrebno za prtljažnik še poskrbeti. Prav tako se ne izplača nakup za vsako ceno. Če potrebujete nosilce zgolj občasno, je bolje, da si jih enostavno izposodite pri prijateljih. Razen, če ste seveda pogosto na poti z veliko prtljage.

Nosilec za kolo vas lahko stane tudi tako malo kot je dvajset evrov, nosilec za smuči pa še pol manj. Seveda pa verlja, da je treba pomisliti tudi na kakovost – nenazadnje gre za izdelke, ki jih ne boste uporabljali zgolj teden dni, temveč vam bodo prišli prav celo vrsto let. Tudi takrat, ko vam bo avto odslužil in ga boste zamenjali za novega.

Ne spreglejte pa tudi članka z naslovom Letev volana – pomemben del krmilnega sistema.

Objave iz iste kategorije: