Najti zaposlitev

Super, pravzaprav odlično! Našli smo zaposlitev in sedaj skoraj temu res ne moremo verjeti. Sploh, če smo se dolgo trudili za njo ali pa dolgo tičali na zavodu za zaposlovanje, predolgo iskali razna prosta delovna mesta, itd. Sedaj se šele zavedamo, kako pomemben je bil naš trud in še bolj smo veseli, da se je ta obrestoval.

Ko končno najdemo ustrezno delovno mesto, se običajno prijavimo na razpis, pričakujemo odgovor delodajalca, če nas bo povabil na razgovor ali ne. Če nas povabi, pomeni, da imamo odlično priložnost, da se mu predstavimo tudi osebno. In ga seveda prepričamo, da smo najboljši kandidat za zaposlitev. Če smo ga v to tudi prepričali, smo postali zaposlen posameznik. Kar je super.

Potem pa mogoče nastopi strah, neučakanost, pričakovanje, ipd. Seveda, to vse sodi k temu in je pomembno le, da zaposlitev tudi nastopimo. Navsezadnje se vsega navadimo in vemo, da se bomo dobro odrezali. Da bomo opravičili pričakovanje in odločitev delodajalca, da je sprejel prav nas. Seveda se tudi v prihodnje moramo truditi in pravzaprav, ko se enkrat navadimo vsega, bo še vse postalo samo rutina. Morebiti je tisti začetek usoden in je pomembno, da tega prebrodimo, potem pa bo iz dneva v dan lažje.

Zaposlitev je končno naša in smo ponosni, da smo med vsemi mi tisti, v katerem je delodajalec videl potencial. Seveda smo zelo zadovoljni in se želimo izkazati, kar je seveda logično in prav in je pomembno, da to tudi storimo. Napake so seveda dopuščane, saj se motiti je človeško. To pa ne pomeni, da se te ponavljajo ali pa jih nenehno počnemo.

Zaposlitev ni vedno lahko najti in, če smo eden od srečnežev, kateremu je uspelo, potem to tudi cenimo in bodimo hvaležni. Seveda smo tudi sami zaslužni za to in je prav, da smo nase ponosni.

Objave iz iste kategorije: