Škofja Loka in mizarske dejavnosti

Škofja Loka je srednjeveško mesto v gorenjski regiji ob sotočju Poljanske in Selške sore. Mestu sta že v zgodovini dajali utrip obrt in industrija, ki sta prisotni še dandanes. Včasih je bila med ljudmi najbolj znana tovarna klobukov pod imenom Šešir, ki je s svojim delovanjem začela leta 1919. Danes pa so še vedno znana tovarna hladilnikov LTH, tovarna odej z istim imenom Odeja, tovarna termoizolacijskega materiala Termo. Najdemo pa lahko tudi kakovostne izdelke za naš dom v mizarstvu Škofja Loka pod imenom Peternelj.

Vsakdo od nas za opremo potrebuje izdelke, ki jih izdelujejo mizarji, saj le ti ne izdelujejo le miz, kot bi lahko predvidevali iz imena, temveč oblikujejo tudi vrata, kuhinje, omare za spalnice. Izdelujejo vse kar je izdelano iz lesa.

V mizarstvu Škofja Loka svojo kvaliteto potrjujejo s kar stoletno tradicijo. Njihova oprema je, kar je bistvenega pomena kakovostna, narejena je iz dobrih materialov in je predvsem brezčasna, saj so se odločili za sodelovanje z arhitekti, ki svojo energijo usmerjajo k trendom, dovršenosti in hkrati k funkcionalnosti.

Večletna tradicija

Mizarstvo Škofja Loka lahko obiščemo v Žabnici, ki je dobrih pet minut oddaljena od centra Škofje Loke, kjer imajo svojo obrtno delavnico. V njihovem razstavnem salonu si lahko ogledamo kuhinje, vrata ter notranjo opremo za naša stanovanja.

Izkušnje z mizarstvom Škofja Loka

Njihovi izdelki so zelo lepi, predvsem je pomembno, da se najdejo za vse okuse, tako za mlade kot za stare. Cene so po mnenju mnogih visoke, a za dober denar naj bi dobili dobre izdelke, kot pravimo malo denarja, malo glasbe, pri njih ta rek ne velja. Izbor njihovih izdelkov je zelo širok, saj lahko izbiramo med izdelke za prostorne sobe, lahko je naš stil eleganten, lahko resen ali preprost. Lahko je za opremo svetlega prostora ali pa temnega, za vsakogar se najde nekaj.

Objave iz iste kategorije: