Tehnični kamen v primerjavi z naravnim

Kamen je v resnici precej bolj uporaben material, kot si sploh lahko predstavljamo. Samo pomislimo na primer na kuhinjske pulte, na pulte v kopalnicah, na stopnice, talne ter stenske obloge, na obloge kaminov, zunanje tlake, okenske police. Vse omenjeno je lahko narejeno prav iz kamna. Nikakor ne smemo izpustiti niti dekorativnih oblog sten in fasad.

Ob vsem omenjenem pa se vendarle zastavlja vprašanje. Je boljša izbira naravni ali tehnični kamen? Zagotovo vsaka vrsta prinaša vsaj nekaj prednosti, pametno je seveda poznati tudi slabosti. Preverimo značilnosti obeh in na podlagi tega se lahko odločimo, katera izbira je primernejša za nas oziroma naše želje ter potrebe pa tudi finančne zmožnosti.

Uporaba naravnega kamna

Kamen torej lahko predstavlja izjemno vsestranski material. Pri projektiranju notranje ter zunanje opreme ponuja namreč neskončno možnosti aplikacije. Zagotovo pa je klasika naravni kamen, ki ga najpogosteje na primer uporabljamo za izdelovanje pultov v letnih kuhinjah, prav tako za oblogo kaminov in ne nazadnje tudi za izdelovanje zunanjih okenskih polic.

Kuhinjski pult iz tehničnega kamna
Za tehnični kamen se odločajo predvsem tisti, ki si želijo natančno izbrane barve in debeline kamna.

Za pulte za kuhinje iz granita se navadno odločajo tiste osebe, ki pri sebi doma želijo doseči čim bolj rustikalni izgled interierja.

Uporaba tehničnega kamna

Vemo pa, da na žalost lastnosti in barve naravnega kamna zelo pogosto ne zmorejo dovolj dobro zadovoljiti zahtevnih potrošnikovih potreb po modnih interierjih. Za tehnični kamen se torej odločajo predvsem tisti, ki si želijo natančno izbrane barve in debeline kamna. Prav tako tisti, ki si želijo enobarvnega vzorca in boljše odpornosti na maščobe, visoke temperature, na praske ter udarce.

Zelo veliko zanimanja pa se med strankami zagotovo kaže tudi za tehnični kamen, ki je v vzorcu naravnega kamna, zlasti marmorja. Na takšen način namreč lahko preprosto dobimo videz, ki ga daje naravni kamen.

Vzpodbujanje kreativnosti pri notranjih oblikovalcih

Sicer pa je za tehnični kamen značilno tudi to, da lahko v zelo veliki meri spodbuja kreativnost, predvsem pri notranjih oblikovalcih. Prav tako tudi pri končnih potrošnikih. Na voljo je več alternativ naravnemu kamnu in te postajajo ena od najbolj priljubljenih izbir sodobnih kupcev.

Iz katerega tehničnega kamna so najbolj priljubljeni pulti za kuhinje?

Med njimi je zagotovo daleč najbolj zaželen umetno ustvarjen material, ki je torej izdelan iz 93 % kremena ter 7 % vezivne mase oziroma poliestrske smole. Druga priljubljena vrsta tehničnega kamna pa je tako imenovani ultrakompaktni proizvod. V tem primeru pa gre za mešanico najrazličnejših materialov, ki so pridobljeni iz narave.

Objave iz iste kategorije: