Naša izkušnja pri nakupu kavča

Marsikomu je verjetno znana situacija, ko imaš doma že 10 let kavč, ki si ga rabljenega podedoval po starših kot rešitev ob selitvi, ko ni bilo denarja za novega. Kavč je sicer že čisto oguljen, raztrgan, neudoben in umazan, a smo ga v dnevni sobi tako vajeni, da praktično ne opazimo več njegovih pomankljivosti. No, v takšni situaciji mi živimo že nekaj let. Sedaj pa se je iztekel kredit za avto (ki nam na srečo še vedno lepo služi in ga še nimamo namena zamenjati) in v družinskem proračunu je končno začelo ostajati nekaj denarja. Zato sem se odločil, da je sedaj pa res že pravi čas, da zamenjamo to staro garnituro za novo (preden kdo dobi alergijo na nesnage v njej).

Tako kot pri večini naših nakupov, se je najprej raziskava začela na spletu. V naši državici smo žal izredno omejeni s spletno ponudbo pohištva, zato žal nismo našli ničesar, kar bi vizualno, po dimenzijah in ceni ustrezalo našim potrebam. Nekoliko več sreče smo imeli v nemških spletnih trgovinah (nekatere celo omogočajo, da si sami sestavimo kavč po svojim merah), tudi cenovno so določene ponudbe privlačne, a žal gre pri sedežni garnituri za ogromno stvar. To za sabo prinese visoke stroške dostave, hkrati pa nas je skrbelo, kaj bo, če garnitura ne bo takšna, kot je na sliki, kaj če bo poškodovana, kdo bo kril stroške povratnega pošiljanja itd. Smo pa s pregledom ponudbe na spletu dobili približno sliko, kakšnega kavča si želimo in koliko smo zanj pripravljeni plačati.

Naslednji korak je bil izlet v Koper in ogled treh pohištvenih velikanov – Lesnina, Harvey Norman ter DIPO. V Harvey Normano smo zaledili sedežne garniture Polipol, ki so nam bile zelo všeč, dimenzijsko so prilagodljive našim željam, na voljo pa je zares OGROMNO različnih barv in materialov. Pravzaprav smo se v eno garnituro tako zaljubili, da bi jo skoraj že naročili, a je bila cena malo previsoka in smo se odločili, da najprej še malo raziščemo, če bi takšno garnituro lahko kje dobili kaj ceneje.

Nato seveda domov, za računalnik, Google in išči sedežne garniture Polipol. Po forumih smo izvedeli, da so garniture na voljo tudi v Lesnini, ampak po drugim imenom. Kličem v Lesnino, možak pove, da res imajo garniture Polipol, ampak iskanega modela ne. OK, škoda. Iščem naprej. Najdem trgovino s pohištvom Mega Pohištvo. So iz Pivke. To od nas ni preveč oddaljeno, zato poskusim. Pokličem in na drugi strani zelo prijazen fant, pove, da ima vsaka trgovina svoje modele, ki pa se med seboj malo razlikujejo. Na internetu pri Harvey Normanu preveri model, ki smo si ga ogledovali in nam predlaga model York, ki je v njihovi ponudbi. Pravzaprav je garniture še nekoliko boljša, kot tista v Harveyu, saj ima dodano še eno plast žepkastega vzmetenja. Povem mu dimenzije in to, da ne potrebujemo ležišča, želeli pa bi predal. Fant čez nekaj minut pokliče nazaj in pove ceno. Kljub temu, da je garniture po sestavi boljša, je še vedno cca. 200€ cenejša.

Ker sem želel pred nakupom garnituro preiskusiti, prav tako pa podjetja nisem poznal, sem se odločil narediti sobotni izlet v Pivko. Med obiskom sem bil naravnost presenečen nad velikostjo trgovine – v Pivki sem pričakoval majhno luknjo s 3 razstavljenimi garniturami, prišel pa v ogromni pohištveni center, ki se brez težav kosa z ostalimi trgovinami. Prodajalec izredno prijazen, še enkrat preračunal ceno za naš sestav in sedežno smo naročili. Nad čakalno dobo sicer nismo bili navdušeni, saj nam je bila garnitura obljubljena v 2,5 mesecih, vendar smo garnituro prejeli v slabih 2 mesecih.

Objave iz iste kategorije: