Od postelje, do cele zbirke idej okoli nje

Postelje so izjemno uporabna stvar, pravzaprav predmet, lahko pa jim mirno rečemo tudi pohištvo. Brez njih bi preprosto spali na tleh in ker je spanje znanstveno dokazano izjemno koristno, gre potemtakem logično sklepati, da potrebujemo za spanje čim boljšo posteljo.postelje

Vse več možnosti, vse več materialov

Izbor postelj je v zadnjih letih vse večji, lahko pa si predstavljamo, da bo še večji v bodoče. Kot prvo se pojavlja vse večje število različnih materialov, ki ponujajo prednosti, kot so udobje, skrb za okolje, prožnost, kvaliteta in podobno. Poleg tega se uporabljajo tudi nove tehnike obdelave materialov, ki jih poznamo že mnogo let.
Lahko si mislite, da so postelje () že davno nazaj delali iz lesa, prav tako kot tudi danes, a v resnici se pri izdelavi ene postelje uporabi kar precej različnih materialov, tudi plastike, predvsem pa kovine.

Izberite si takšno, ki bo primerna za vas

Kvalitetne postelje so na ogled v različnih salonih pohištva in tam, kjer se radi pohvalijo z vrhunsko kvaliteto, vas bodo vedno povabili, da posteljo kar preskusite. Seveda to ne pomeni, da boste oddremali nekaj kitic kar v trgovini, ampak v denimo eni minuti poležavanja boste dobili občutek ali vam je postelja vsa v osnovi udobna ali ne. Videli boste tudi, če ni morda prenizka ali previsoka in imate težavo, ko se želite nanjo usesti ali iz nje vstati.
Nekatere postelje imajo tudi dodatne police ali predale, nekatere spodnji izvlečni predal. Osebno mi je najbolj všeč, če je ta na kolesih in se lahko odpelje kamorkoli. Če so postelje visoko od tal, se lahko v njihov spodnji del pospravi marsikaj. Tisti, ki imajo v spalnici kronično pomanjkanje prostora, si lahko omislijo tudi most preko postelje. Tako imate lahko nad glavo spravljene pižame, posteljnino, ob strani pa cele knjižne police in še marsikaj.
Postelja torej ni več samo en sam kos pohištva, ampak se lahko kombinira tako z omarami, kot z nočnimi omaricami in še marsičem. V manjših garsonjerah, ki imajo višje strope, sem opazil, da je vse bolj popularno imeti posteljo na višini. Tako je lahko postelja stran od obiskovalcev, pod njo pa imate lahko nekakšno sedežno garnituro in nad njo led lučke, ki so v bistvu v dnu postelje. Rešitev in pol, kajne? Seveda pa so lahko tudi stopnice, ki vodijo do takšne postelje vsaka zase svoja polica ali predal. Tako imate lahko na poti do spalne površine cel kup spravljenih reči, ki so skrite v prostorih, kjer se ni za bati, da bi se prašile ali pa da bi jih videli obiskovalci, ki vstopijo v prostor in bi vam bilo nerodno, ker niste imeli časa za pospravljanje.

Objave iz iste kategorije: