CIPS – za lažje načrtovanje vaše kariere

Vsi, ki svojo zaposlitveno ali izobraževalno kariero načrtujete, potrebujete prave informacije, k njeni uresničitvi. Zato vam center za informiranje in poklicno svetovanje resnično lahko pomaga. Če so vaše želje torej nova služba, izzivi, nadaljevanje šolanja, je CIPS odlična rešitev za vas. Namenjen je tako brezposelnim, ki nujno potrebujejo svetovanje na področju poklicne poti in pridobivanju informacij, kot tudi mladim. Če ste torej še študent, ki nimate pravega dostopa do pomembnih informacij na področju poklicnih nasvetov, ali prehajati iz nižje na višjo izobraževalno stopnjo, je CIPS prav tako primeren za vas.

Kje pa se CIPS nahaja? Dejansko ga lahko najdete po celotni državi in je zato na voljo komerkoli. V njihovih enotah boste tako našli knjižnico, kjer boste lahko našli vse potrebne informacije prav tako pa imate na razpolago tudi brezplačne fotokopije, internetno povezavo, skupinsko obliko dela, svetovanje vsakemu posamezniku posebej in ogled video posnetkov. Informacije so na voljo tako v video kot tudi računalniški obliki, da lahko sami presodite, katere vam bodo bolje prišle prav.

Naj bo torej pri iskanju za prosta delovna mesta težava mladost in neizkušenost ali večletna brezposelnost – vsekakor je pot do službe mogoča. Veliko pomoči vam danes zagotavlja tudi splet in spletni zaposlitveni portali, s katerimi je iskanje zaposlitev veliko bolj olajšana, kot v preteklosti. Na enem izmed spletnih iskalnikov za prosta delovna mesta, najzaposlitev.si, lahko željen poklic preprosto že z nekaj kliki poiščete ter ugotovite, če je zanj delovno mesto razpisano ali ne. Prav tako, pa vam bodo na tej poti pomagala tudi poznanstva, s katerimi boste navezovali stike, ter tako mnogo lažje prišli do nujno potrebnih informacij. Ne pozabite pa še ne čim boljši življenjepis, ki mora bodočemu delodajalcu na čim krajši in zanimiv način povedati o vas čim več; torej vaše osebne podatke, izkušnje pa tudi hobije, ki vas bodo ločili od množice.

Objave iz iste kategorije: