Nasveti ob prvem obisku joge

Joga je vrsta vadbe med katero spoznaš samega sebe in svoje telo. Če se tudi vi odločate, da bi prvič odšli na tečaj, vam bomo v nadaljevanju dali nekaj začetniških nasvetov, ki jih potrebujete, da se boste počutili bolj samozavestno, udobno in pripravljeni.yogaKot najpomembnejši in najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo je, da se izogibajte večjim obrokom pred obiskom tečaja, sicer bo izvajanje joge zelo otežkočeno, saj se boste veliko težje zvijali v poze. Joga učitelji zato svetujejo, da jeste najmanj eno uro pred obiskom telovadnice. V primeru pa da vam je bilo to onemogočeno, pojejte kakšno banano vsaj 20 minut pred tečajem, da zatrete silo.
Ko prvič obiščete tečaj, pridite v studio vsaj 10 minut prej preden se začne sam tečaj, v primeru, da je potrebno izpolniti kakšen obrazec in če imate kakšno vprašanje za učitelje. Poleg tega pa si boste lahko priborili najboljše pozicije in mogoče se celo bolje spoznali z vaditeljem. Seveda pa učitelju tudi povejte, da ste na tečaju prvič.
Na joga tečaj vedno s seboj vzemite vse potrebno. Osnovno opremo sestavljajo podloga, brisača, voda in oblačila za jogo. Če podloge nimate, si jo lahko tudi sposodite v studiu, seveda, pa boste potrebovali dodatno brisačko iz higienskih razlogov.
Kar je še pomembno, je to, da zaupate učitelju. Čeprav se lahko počutite, da tečaj poteka prehitro ali pa prepočasi, zaupajte njihovim odločitvam glede samega poteka vadbe in se potrudite slediti samemu tečaju po svojih najboljših močeh. Poleg tega lahko nekateri inštruktorji radi popravljajo naše poze z dotiki. Če vam je ob njih neprijetno, ne bo nič narobe, če jim to poveste. Tako bodo tudi oni bolj kvalitetno odvodili svoj tečaj.

In nenazadnje, vzemite si tečaj zlahka. Vaše telo je edinstveno. Nekateri potrebujejo več časa, drugi manj časa, da pridejo do točke, kjer so ostali. Ne prehitevajte in poslušajte svoje telo.

Objave iz iste kategorije: