Dodatno zdravstveno zavarovanje pomeni sanacija poškodbe ali odprava drugega zdravstvenega problema hitreje

Poleg hitrejše obravnave pa dodatno zdravstveno zavarovanje zagotavlja tudi nižje stroške zdravstvenih storitev. Kar pomeni, da se ista zdravstvena težava se pozdravi na več različnih načinov. Slovensko zdravstvo je urejeno po Bismarckovem modelu, odločimo pa se lahko tudi za prostovoljna zavarovanja. Osnovno varovanje zdravja nudi obvezno zavarovanje, prostovoljno pa omogoča več pravic ter krije stroške zdravljenja. Isto poškodbo zato lahko saniramo prej ali traja ozdravitev več časa.

Poleg tega lahko zavarovanec krije del stroškov sam, ali pa se odloči za kritje teh stroškov preko dopolnilnega zavarovanja. Dodatno zdravstveno zavarovanje isto poškodbo obravnava prej in bolj kakovostno. Zavarovancu je zagotovljena obravnava poškodbe oziroma druge zdravstvene težave pri zdravniku specialistu, sledi hitrejša operacija ali druga strokovna odprava težave ter rehabilitacija po operaciji. Za dodatno zdravstveno zavarovanje se odločijo tisti, ki željo biti v polni formi v nekaj dneh ali tednih. Ista poškodba ali druga zdravstvena težava pa se v primeru obveznega zdravstvenega zavarovanja sanira bistveno dlje, največkrat se čas od nastale težave do popolne ozdravitve šteje v mesecih. Na zavarovalniškem trgu dodatno zdravstveno zavarovanje nudi več komercialnih zavarovalnic, ponudbe so med seboj v marsičem različne. Vsak potencialni zavarovanec dobi informacije o določeni ponudbi dodatnega zdravstvenega zavarovanja pri zavarovalnici ali njenem zastopniku ali na raznih spletnih naslovnih. Osnovni spletni vir informacij je spletna stran zavarovalnice, dodatne informacije pa razni drugi viri. Za pridobitev celostne informacije sta pomembna oba vira. Zavarovalnica nam bo na svoji spletni strani ponudila informacijo o tem, kakšne pravice in dolžnosti prinaša izbrano dodatno zdravstveno zavarovanje. Drugi spletni naslovi pa govorijo o izkušnjah z izbranim zavarovalniškim produktom, z zavarovalnico, z uveljavljanjem pravic in izpolnjevanjem dolžnosti v praksi.

Z združitvijo obeh ali več virov informacij tako za izbrano dodatno zdravstveno zavarovanje odlično tako teoretično kot tudi praktično predstavo na spletu. Več na naši internetni strani.

 

Preberite tudi članek: Ledvični pas lahko ponudi odlično podporo telesu

Pri sanaciji poškodbe v ledvenem delu hrbtenice ali odpravi bolečin in slabe drže v tem predelu vam lahko pomaga ledvični pas.

Objave iz iste kategorije: