Kje naj sklenem dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Ob prvi zaposlitvi, ali ko izgubimo status študenta ali pa če smo študent nad 26 letom starosti, si moramo urediti zavarovanje. V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje urejeno tako, da morajo biti vsi državljani vključeni v sistem obveznega zavarovanja. Ker ta zavarovanje ne krije vseh stroškov zdravstvenih storitev, zdravil in medicinskih pripomočkov, je potrebno plačevati doplačilo, zato je priporočljivo, da si uredimo tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.  To zavarovanje potrebujemo vsi, razen otrok, šolarjev, dijakov in študentov mlajših od 26 let ter tistih, ki so oproščeni doplačil.kje-naj-sklenem-dopolnilno-zdravstveno-zavarovanje

Ko študentu poteče status oziroma, ko se prvič zaposlimo ali prijavimo na Zavod za zaposlovanje, je potrebno urediti zdravstveno zavarovanje in to kar na Zavodu za zdravstveno zavarovanje. Ker to le delno krije plačila zdravstvenih storitev je priporočljivo, da se zraven uredi tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Le-to je potrebo urediti v enem mesecu odkar smo obnovili obvezno zavarovanje, če ne pademo v trimesečno obdobje in tako moramo tri mesece plačevati vse stroške doplačil, kar pa zna biti drago.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko  v Sloveniji sklenete v treh zavarovalnicah in sicer v Triglav zdravstveni zavarovalnici, Vzajemna in AdriaticSlovenia. Premije se pri vsaki malce razlikujejo, stroški zdravstvenih storitev pa se po zakonu v vseh treh krijejo v enakih zneskih. Vsak si lahko zase izračuna katera zavarovalnica je zanj najugodnejša. Vsaka zavarovalnica namreč ponuja tudi svoje določene pakete ter ugodnosti. Več o tem si preberite na tej spletni strani http://dopolnilnozavarovanje.si/.

Dopolnilno zavarovanje je mogoče skleniti tudi kar preko spleta. Ko je dopolnilno zdravstveno zavarovanje sprejeto se na zdravstveni kartici izpiše: Dopolnilno zavarovanje JE UREJENO ali NI UREJENO. Če je urejeno samo dopolnilno zavarovanje, obvezno pa ni potem se bo izpisalo, da dopolnilno zavarovanje ni urejeno. Samo dopolnilno zavarovanje ne deluje brez obveznega, tega namreč samo dopolnjuje.

Če študent ali dijak spet pridobi status, se lahko dodatno zavarovanje zamrzne, v temu času ko ima status pa mu ni potrebno plačevati doplačila.

Objave iz iste kategorije: