Ledvični pas lahko ponudi odlično podporo telesu

Ledvični pas, prav tako tudi oporni pas lahko vašemu telesu ponudi odlično podporo in odličen občutek med nošenjem. Takšni pasovi pa vas seveda ne smejo ovirati pri vsakodnevnih aktivnostih. Olajšati vam morajo izvedbo nekaterih gibov, pri katerih ste na primer prej čutili velike bolečine ali pa napetosti.

Vse več vas je, ki se soočate z vsakodnevnimi bolečinami v hrbtenici. Tudi v tem primeru vam lahko odlično pomaga ledvični pas. Z njim si na učinkovit način pomagate olajšati kratkotrajne bolečine v ledvenem predelu. Sodobno zasnovani ledvični pasovi so pogosto opremljeni tudi s prav posebnimi magneti. To pa pasu daje še bolj efektiven občutek. Ledvični pas pa ob nošenju deluje direktno na mesto vzroka nastale bolečine.

Širina ledvičnega pasu

Ključno je, da si izberete takšen ledvični pas, ki dovolj učinkovito prekrije vaš ledveni del hrbtenice. Takšen pas je navadno širok med 15 ter 30 centimetri. To je odvisno tudi od velikosti. Od tega pa je seveda precej odvisna tudi dolžina pasu. Ta mora povsem ustrezati obsegu uporabnika. Pomembno je, da nas pas ne stisne preveč in da nam je ob nošenju še vedno dovolj prijetno ter udobno.

Pri bolečinah v hrbtenici vam pomaga ledvični pas.
Ledvični pas pomaga razbremeniti hrbtenico in olajšati bolečine v ledvenem delu.

Številni uporabniki takšnega medicinskega pripomočka, kot je ledvični pas, pa pričajo tudi o tem, da jih izdelek nenehno opozarja na to, da se morajo pravilno držati. K tem pa seveda še bolj pripomoremo k razbremenitvi hrbtenice. Pas se za uporabo torej predvsem priporoča za vse tiste, ki nimajo samo težav s hrbtom, temveč tudi za tiste, ki večinoma čez dan presedijo ali pa morajo svoje delo večinoma opravljati stoje.

Priljubljeni so tudi oporni pasovi

Poleg ledvičnih pasov so izjemno priljubljeni za uporabo tudi oporni pasovi. Na trgu so na primer na voljo oporni pasovi za prsni koš ali pa za celotno območje trupa. Določeni modeli takšnih pasov so izjemno zračni, spet drugi pa imajo dodatno še ojačane predele, da lahko uporabniku ponudijo zares kar se da dobro oporo.

Pri bolečinah v hrbtenici in ledvenem delu pritisk na hrbtenico, lahko pomaga ledvični pas, ki zmanjša bolečo mišično napetost, ki je pogosta zaščitna reakcija po poškodbi.

Ko se odločate za nakup ledvičnega ali opornega pasu, je torej pomembno tudi to, da izberete pravi tip in seveda tudi velikost. Takšne izdelke je vsekakor najbolje nakupovati kar v specializiranih prodajalnah, kjer vam lahko pri izbiri odlično pomaga tudi strokovno ter izkušeno osebje.

Objave iz iste kategorije: