Kakovostni brisalci so nujni za varno vožnjo

Sodobni avtomobili so vsekakor dobro opremljeni z raznovrstno varnostno opremo, ki poskrbi, da je vožnja varna in prijetna v vseh mogočih razmerah. Proizvajalci avtomobilov najprej mislijo na osnovno opremo, saj za varnost poskrbi že konstrukcija avtomobila, še bolj pa seveda namenska varnostna oprema. Pri tem pa se včasih pozablja na tiste manj očitne dejavnike, ki lahko vplivajo na varnost pri vožnji in niso neposredno povezani z varnostno opremo. V to skupino sodijo tudi avtomobilski brisalci, ki navadno niso prva skrb, ko je govora o varnosti. Se pa ti izkažejo za nepogrešljivo rešitev v slabih vremenskih razmerah, ne le v dežju in snegu, temveč tudi v primeru mokre ali prašne ceste ter ob drugih nevšečnostih. Ker je na cesti pomembna vsaka sekunda zbranosti, je treba poskrbeti, da je vidljivost na cesto vedno optimalna, za kar seveda poskrbijo kakovostni brisalci.

Prometne nesreče se pogosteje dogajajo takrat, ko razmere za vožnjo niso optimalne, kar je seveda razumljivo. Prav zato vzdrževanje brisalcev tako pomembno. Z učinkovitim brisanjem vetrobranskega stekla dobri brisalci poskrbijo, da je vidljivost na cesto vedno nemotena, tudi v slabih vremenskih razmerah, kar je seveda nujno, če želimo voziti varno. Res pa je, da lahko optimalno vidljivost zagotovijo le najboljši avtomobilski brisalci – slabši modeli lahko povzročijo več škode kot koristi, saj motijo pogled s puščanjem sledi in madežev, poleg tega z nadležnimi zvoki pri brisanju motijo pozornost voznika. Najboljši brisalci so tisti, ki so pri svojem delu nevidni, njihov prispevek pa je opazen le v čistemu in preglednemu vetrobranskemu steklu.

Jasno je torej, da je izbira brisalcev pomemben korak pri opremljanju avtomobila, na srečo pa izbira kakovostnega izdelka na tem področju ni pretirano zahtevna. Brisalci se med seboj razlikujejo po nekaterih podrobnostih, ki v končni fazi odločajo o tem, kako zanesljiv je posamezen izdelek. Pri nakupu je treba v prvi vrsti seveda paziti na to, da izberemo brisalce, ki so primerni za naše vozilo, nato pa se posvetimo dejavnikom, ki naredijo brisalce res kakovostne. Veliko je odvisno že od dizajna brisalca – na eni strani aerodinamična oblika skrbi za nemoteno gibanje brisalca med hitro vožnjo, na drugi strani pa primeren dizajn zagotavlja optimalen stik metlice brisalca z vetrobranskim steklom, kar zagotavlja brezhibno brisanje. Nato moramo biti pozorni še na materiale, iz katerih so brisalci izdelani – najbolje je izbrati kakovostno gumo in druge vrhunske materiale, kakršen je na primer teflon. Od tega je odvisna tudi življenjska doba brisalcev. Na koncu pa je dobro paziti še na to, da je namestitev brisalcev enostavna, izdelek pa tak, da dopolnjuje podobo vozila.

S premišljeno izbiro kakovostnih avtomobilskih brisalcev torej poskrbimo za varnost na cesti in prijetno vožnjo v vseh mogočih vremenskih razmerah, zato je nakupu vsekakor pametno posvetiti dovolj pozornosti!

Objave iz iste kategorije: