Ni nujno, da je kvaliteta zelo draga

Slej ko prej je potrebno v tiskalnik zopet potisniti novo kartušo, zamenjati trak ali pa toner. Naša želja seveda je ta, da bi zopet lahko nadaljevali s tiskanjem, a barva nas hitro kar precej stane. Ker tiskalniki tiskajo na papir, so si med seboj sorazmerno podobni, saj papir vendarle mora nekje priti notri in potem ko je potiskan tudi oditi iz naprave.A v notranjosti po imenih istih naprav, se lahko skriva zelo različna tehnologija. Medtem ko potrebujete kartuše za printer le za inkjet tiskalnike (to so brizgalni), pa potrebujete toner za tiskalnike, ki jim rečemo laserski. Trak gre seveda v iglične.

Kartuše za printer so drage

Vsi vedo, da kartuše za printer s seboj prinesejo tudi visoko ceno barve. Pri tem sedaj praktično ni več pomembno ali gre za katero od pravih barv ali le za črno barvo. Vse kartuše imajo svojo ceno, vendarle pa je mogoče dobiti tudi cenejše kartuše in sicer ponaredke tistih, ki jih polnijo velike in znane tovarne ali pa preprosto ponovno napolnjene. Ponovno polnjene kartuše so cenejše, kajti mehanika ostane ista, ohišje kartuše in njen mikročip pa tudi.

Tako vam ostane le še barva, ki se jo enostavno vlije v kartušo, običajno s pomočjo plastične injekcije. Te dobite v vsaki lekarni, cel paket pa stane morda evro ali dva. No, tudi barvo boste morali kupiti, ampak stane le nekaj evrov, za celo stekleničko, ki bo uspela napolniti vsaj 10 ali 15 kartuš. Tako lahko tiskate tudi do dvajsetkrat ceneje, a vendar pridete v tem primeru do ene zelo pomembne meje in ta se imenuje – kvaliteta tiskanja. Ko je kvaliteta tako slaba, da le s težavo preberete kaj piše ali še huje, da vam barva naredi škodo v tiskalniku, se razlije in ga zapacka, se boste raje odločili za nakup polnjenih kartuš, pri profesionalnih polnilcih.

Barvne slike so lahko lepo natisnjene

Kartuše za printer so sicer zelo pomembne, kajti večina doma nima laserskih barvnih tiskalnikov, čeprav je tudi njim zelo padla cena v zadnjih letih. To pa pomeni, da morate tiskati na brizgalni tiskalnik, da bi si lahko naredili lepo barvno sliko, morda celo na fotopapir kakšno fotografijo in podobno. Kvaliteta brizgalnih tiskalnikov se zelo razlikuje med različnimi modeli in če je tiskalnikom na splošno padla cena, to še ne pomeni, da boste za malo denarja lahko sedaj tiskali vrhunske fotografije. Za večjo kvaliteto izpisa boste še vedno morali globje seči v žep in si kupiti zares kvaliteten tiskalnik, potem kartuše za printer in na koncu še najboljši papir ali celo foto papir.

Objave iz iste kategorije: