Prednosti in slabosti ogrevanja na elektriko

Električni radiator velja za cenovno dostopno rešitev za ogrevanje vaših prostorov v hladnejšem letnem času. Naprava se lahko postavi kamor koli v prostor, ker za svoje delovanje potrebuje zgolj dostop do vtičnice za elektriko.

Električno ogrevanje omogoča ogrevanje vseh različnih objektov. Z njim lahko ogrevate tako hiše, stanovanja, vikende kot tudi poslovne prostore. Ne izsušuje zraka, enostavno ga lahko upravljamo preko termostata.

Okolju prijazna vrsta ogrevanja

Električni radiator je naprava, ki omogoča ogrevanje, ki je prijazno za okolje. Med svojim delovanjem namreč ne proizvaja škodljivih emisij. Ima visok izkoristek energije. Z njim prostore lahko ogrevate skozi vse leto, ker predstavlja povsem samostojno enoto. Ta ni povezana na centralni ogrevalni sistem.

Električni radiator
Električni radiator omogoča okolju prijazno ogrevanje

Električno ogrevanje učinkovito izključuje potrebo po dodatnih stroških montaže. Ta je sila preprosta. Slediti morate zgolj enostavnim navodilom in montažo električnega radiatorja lahko uredite kar v lastni režiji.

Različne vrste električnih radiatorjev

Preden se odločite za električni radiator, najprej razmislite o tem, v kakšen namen boste uporabljali napravo. Na voljo so namreč različne vrste električnih radiatorjev:

  • stenski električni radiator,
  • premični radiator, ki je na voljo v različnih jakostih in velikostih,
  • kopalniški grelnik.

Premični električni radiator je namenjen za ogrevanje manjših prostorov oziroma površin. Ima nizko težo in je zelo preprost za uporabo. Stenski električni radiatorji so namenjeni za električno ogrevanje od srednje velikih do velikih prostorov.

Moč električnega radiatorja

Ko je na vrsti izbira moči za električni radiator, je potrebno upoštevati kar nekaj dejavnikov. Pomislite na geografsko lego svojega doma oziroma stavbe, ki jo želite ogrevati. Naprava z večjo močjo je dobra izbira za kraje z nižjimi temperaturami.

Celoten vodnik za nakup električnih radiatorjev

Izjemno pomemben dejavnik pri izbiri naprave za ogrevanje je vsekakor tudi sama velikost prostora. Večji prostori pričakovano potrebujejo električne radiatorje z večjo močjo. Za prostor s površino 25 kvadratnih metrov se priporoča električni radiator z močjo 2000 W.

Slabosti električnega ogrevanja

Električno ogrevanje s seboj prinaša tudi nekaj slabosti. Dobro se je zavedati, da so starejši električni radiatorji lahko precej manj učinkoviti.

Ena od slabosti je tudi ta, da so cene enote električne energije v primerjavi s plinom lahko dražje. Tudi sistemi, kot so toplotne črpalke, niso ravno najbolj poceni.

Objave iz iste kategorije: