Različni modeli LED sijalk

Če boste klasične žarnice z žarilno nitko zamenjali za LED sijalke, boste lahko prihranili kar 80 % energije potrebne za razsvetljavo. Pri izbiri LED žarnic pa boste morali zlasti paziti na to, da odločilni podatek ne bo več njihova moč v vatih, temveč svetlobna moč izražena v lumnih. Hkrati bodite pozorni še na pravo izbiro barve svetlobe in ne nazadnje še na kot svetilnosti. 

Na trgu lahko izbirate med različnimi LED žarnicami. Med njimi so tudi LED žarnice E27, ki jih boste našli v več modelih. 

Delovanje LED sijalke E27 na visoki napetosti

LED žarnice E27 so torej samo ena od kategorij LED žarnic. Na voljo so vam v več modelih. Med seboj se razlikujejo po dizajnu, moči svetilnosti, moči porabe ter kotu sevanja ozirom svetilnosti. 

LED žarnica E27 deluje na visoki napetosti in je primerna tako za osvetlitev kot tudi za dekoracijo različnih vrst prostorov. Najpogosteje se nameščajo v dnevni prostor, hodnik, kuhinjo. Na trgu so vam na voljo v številnih barvnih odtenkih. Po želji vam izdelajo tudi takšne v rdeči, modri, zeleni in zelo večbarvni različici. Pri običajnih žarnicah pa smo bili vajeni samo na belo barvo. 

LED sijalke z belo barvo 

LED žarnice E27 in druge vrste sijalk LED z belo barvno svetilnosti so vam na voljo v različnih odtenkih, na primer v topli beli ali hladno beli. 

Topla bela je oziroma rumenkasta svetloba je očem zelo prijazna. Dobrodošla je zlasti v bivalnih prostorih, na primer v kuhinji, dnevni sobi in spalnici. Nevtralno bela barva je primerna za delavnice in pisarne; hladna bela svetloba pa je najprimernejša za kopalnice in hodnike, saj omogoča dobro vidljivost. 

Kot svetilnosti 

Pri izbiri LED žarnice E27 ali katere koli druge vrste LED sijalke boste morali določiti pravi kot. Najpogosteje imajo LED sijalke kot med 60 in 120 stopinjami. 

https://www.youtube.com/watch?v=MgDs8cYa96Y

Za osvetlitev pisarne ali jedilne mize so primernejše sijalke z manjšim kotom; z večjim kotom se priporočajo za osvetljevanje večjih prostorov. 

LED žarnice z usmerjenim kotom 45 stopinj so najprimernejše za dekoracijo ali osvetljevanje slik na steni. Pri izbiri prave svetilnosti vam lahko pomaga kar strokovno podkovani prodajalec, ki ga boste našli v specializirani prodajalni s svetili. 

Eden izmed glavnih razlogov za popularnost LED svetil je nizka poraba električne energije. Ker ne vsebujejo klasičnih žarnic, ampak polprevodnike, delujejo zelo energijsko učinkovito. Preberite več v članku: Varna in ekološka svetila za vsak dom.

Objave iz iste kategorije: