Varna in ekološka svetila za vsak dom

Vsaka hiša, stanovanje in druga nepremičnina potrebuje dobro osvetlitev. Navadne žarnice z žarilno nitko ter nato halogenske žarnice so bile zelo dolgo časa edina izbira. Nato pa so prišle na tržišče notranja svetila s svetilno tehnologijo polprevodnikov. Omenjeni tehnologiji pravimo tudi LED, ki je izredno energijsko varčna in je zmožna ustvariti veliko količino svetlobe. Če hišo opremimo z omenjenimi svetili, lahko močno prihranimo pri stroških z električno energijo na kratki in dolgi rok. Obenem pa bodo svetila delovala zelo dolgo časa preden bodo potrebna menjave, zato se smatrajo pod dolgoročno in denarnici prijazno rešitev za vsak notranji prostor.

LED svetila porabijo zelo malo energije pri delovanju

Eden izmed glavnih razlogov za popularnost LED svetil je nizka poraba električne energije. Ker ne vsebujejo klasičnih žarnic, ampak polprevodnike, delujejo zelo energijsko učinkovito. Tako porabijo približno 90% manj energije pri delovanju, kot navadne žarnice. Segrejejo pa se samo 10% toliko, kot je mogoče opaziti pri navadnih svetilih. 

Koliko lahko prihranite s prehodom na LED notranja svetila?

Energijska varčnost je zelo pomembna lastnost, ki jo imajo vsa LED svetila. Lahko jih namestimo na strop, stene, v tla in druge površine ter dele v naši hiši. Delujejo približno od desetkrat do petdesetkrat dlje od navadnih svetil, preden je potrebno zamenjati žarnico. Zato se priporočajo tudi za uporabo na težko dostopnih mestih, kjer ni zaželeno redno menjavati žarnice v svetilu.

LED notranja svetila se ne segrevajo 

Vsako svetilo se do določene mere segreje. Vsa LED notranja svetila se pri delovanju zelo malo segrevajo. To pa zato, ker do 90% vse porabljene energije spremenijo v svetlobo, le 10% pa se spremeni v toplo energijo. Tako so varna za uporabo v okoljih, kjer se nahajajo živali in otroci, saj je v večini primerov površina svetila le mlačna na dotik.

Vedno se priporoča pazljivost, ko nameščamo svetila v svoj doma, saj moramo poskrbeti, da se ne dotikajo zaves, rastlin ter raznih gorljivih materialov in predmetov. Načeloma velja pravilo nizkega segrevanja za vsa LED notranja svetila. Seveda pa je pred nakupom najbolje povprašati prodajno osebje, kakšne lastnosti imajo dejansko svetilo, ki nas zanima.

Močna svetloba, ki jo je mogoče prilagajati

Vsa moderna notranja svetila so zelo energijsko varčna. LED izvedbe pa imajo pogosto vgrajeno tehnologijo, ki nam omogoča prilagajanje intenzivnosti svetlobe. Tako je mogoče ustvariti bolj sproščeno vzdušje doma, ko gledamo televizijo ali počivamo. Če pa potrebujemo funkcionalno svetlobo, pa lahko nastavimo, da svetilo deluje pri najvišji moči.

Prijetno vzdušje z LED notranjimi svetili.
Z LED svetili lahko ustvarimo prijetno vzdušje z izbiro toplote in intenzivnosti svetlobe.

Na izbiro imamo tudi različne barve oziroma toplote svetlobe, ki jo ustvari LED svetilo. Veliko je odvisno od naših želja, kot tudi namembnosti svetila, ki ga kupujemo.

Objave iz iste kategorije: