Akumulatorsko kosilnico poganja baterija

Akumulatorska kosilnica je odlična izbira za tiste, ki si želijo udobja, saj jim ni treba uporabljati kabla. Akumulatorske kosilnice poganjajo baterije, zato se morate pred uporabo prepričati, da je baterija napolnjena. Pri akumulatorskih kosilnicah je treba upoštevati, da so običajno dražje od podobnih, ki uporabljajo bencin.

Tako kot pri vsakem stroju je tudi pri akumulatorski kosilnici pomembno redno vzdrževanje, da bo v odličnem stanju.

Kako izbrati akumulatorsko kosilnico?

Pri izbiri akumulatorske kosilnice je treba upoštevati številne dejavnike. Eden od glavnih dejavnikov je velikost vašega vrta. Če imate majhen vrt, morda ne potrebujete zmogljivega ali dragega modela. Pomembna je tudi vrsta trave na vašem vrtu. Če imate veliko trdoživega plevela in dolge trave, boste potrebovali zmogljivejši model. Naslednji dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je, kako pogosto boste kosilnico uporabljali. Če jo potrebujete le za občasno uporabo, morda zanjo ne boste porabili toliko denarja.

Katere so prednosti uporabe brezžične kosilnice?

Ena od glavnih prednosti uporabe akumulatorske kosilnice je, da vam ni treba skrbeti za kabel. To pomeni, da lahko kosite kjer koli na vrtu, ne da bi vam bilo treba skrbeti za iskanje vtičnice. Akumulatorske kosilnice so običajno tudi veliko tišje od svojih vrstnikov na bencin. Še ena prednost je, da jih je lažje vzdrževati, saj ni treba čistiti svečk za vžig ali filtrov.

Katere so slabosti uporabe akumulatorske kosilnice?

Glavna pomanjkljivost uporabe akumulatorske kosilnice je, da je treba sčasoma zamenjati baterijo. Prav tako so običajno dražje od podobnih kosilnic, ki uporabljajo bencin. Druga slabost je, da morda niso tako zmogljive kot nekatere druge možnosti.

Vrste akumulatorskih kosilnic

Na trgu je nekaj različnih vrst akumulatorskih kosilnic. Ena vrsta je potisna kosilnica. To so najosnovnejše vrste akumulatorskih kosilnic, ki jih potiska uporabnik. Druga vrsta je kosilnica na lastni pogon. Te kosilnice imajo motor, ki pomaga premikati kosilnico naprej, zato jih je lažje uporabljati. Zadnja vrsta je traktorska vrtna kosilnica. Te so najdražja vrsta akumulatorskih kosilnic in se vozijo kot majhen traktor. Idealne so za velike vrtove ali tiste z veliko trave, ki jo je treba pokositi. Potisne kosilnice so najosnovnejša vrsta akumulatorskih kosilnic. Uporabnik jih potiska in nimajo motorja. Te kosilnice so idealne za majhne vrtove ali vrtove s kratko travo. Samovozne kosilnice imajo motor, ki pomaga premikati kosilnico naprej, zato jih je lažje uporabljati. Te kosilnice so idealne za srednje velike do velike vrtove ali vrtove z dolgo travo. Vrtni traktorske kosilnice so najdražja vrsta baterijskih kosilnic in so idealne za velike vrtove ali tiste z veliko trave za košnjo. Prav tako so odlični za spopadanje z močnim plevelom in dolgo travo.


Vzdrževanje akumulatorskih kosilnic

Akumulatorske kosilnice imajo v primerjavi s klasičnimi veliko prednosti. So veliko tišje, okolju prijaznejše in zahtevajo manj vzdrževanja. Vendar pa potrebujejo nekaj nege in pozornosti, da bodo delovale brezhibno. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako vzdrževati akumulatorsko kosilnico.

  1. Redno preverjajte baterijo. Baterija je najpomembnejši del akumulatorske kosilnice, zato jo je treba redno preverjati glede znakov obrabe. Poiščite razpoke, puščanje ali kakršne koli druge poškodbe. Če opazite kakršno koli poškodbo, baterijo takoj zamenjajte.
  2. Ohranjajte rezila ostra. Ostra rezila so bistvena za čisto košnjo in zdravo trato. Topa rezila lahko raztrgajo travo in povzročijo, da rjave lise. Rezila redno ostrite ali jih zamenjajte, če so preveč poškodovana.
  3. Zaradi nakopičene trave in smeti se lahko kosilnica pregreje in poškoduje rezila. Po vsaki uporabi s krtačo ali nastavkom za cev očistite krov in podvozje.
  4. Kosilnico pravilno shranjujte. Ko kosilnice ne uporabljate, jo shranite na suhem in zaščitenem mestu. Tako jo boste zaščitili pred vremenskimi vplivi in preprečili rjavenje.

Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko ohranite akumulatorsko kosilnico v dobrem stanju še vrsto let.

Objave iz iste kategorije: