Za nego trate poskrbijo robotske kosilnice

Robotska kosilnica ima kar nekaj prepričljivih lastnosti, zaradi katerih v zadnjem času postaja najpriljubljenejša izbira. Najbolje je to, da za nego trave poskrbijo samostojno in vam bo tako čez celo poletje prihranila veliko ur dela. Predvsem alergiki imajo radi robotske kosilnice, ker ne prihajajo več v neposreden stik s sveže pokošeno trato in imajo še vedno urejeno zeleno površino.

Običajno kosilnice pogosto kosijo in puščajo drobno sesekljano travo kot hranljivo gnojivo med travniki, tako je trata še posebej gosta in podobna preprogi, njen videz je naravnost čudovit in enkraten. Omenjene kosilnice tako hkrati vzdržujejo vašo trato.

Robotska kosilnica ima kar nekaj prepričljivih lastnosti, zaradi katerih v zadnjem času postaja najpriljubljenejša izbira.

Ker so veliko tišje od običajne kosilnice, lahko robotske kosilnice teoretično celo kosijo ponoči. Teoretično. Vendar pa je morda pomembno razmisliti, ali je to dobra odločitev, zaradi vseh živali, ki ponoči pridejo na plano. Tako se vsekakor priporoča, da je košnja podnevi. Zamenjava baterije po nekaj letih in ponovno brušenje noža – to sta edina vzdrževalna dela na robotski kosilnici. Zanesljivo je to največja prednost v primerjavi z bencinskimi kosilnicami.

Kdaj, kako dolgo, v kakšnih intervalih je seveda pomembno, da nastavite sami – običajno lahko vse nastavite posamezno z aplikacijo proizvajalca. Pri nekaterih modelih to deluje tudi glede na trenutne vremenske razmere. Robotske kosilnice so sicer dražje za nakup od običajnih kosilnic. Glede na to, da pa gre za nakup, ki nam bo leta in leta poenostavljal delo, je vsekakor ta strošek zagotovo zanemarljiv.

Pomembno je vedeti, da če vrt ni raven, se lahko trava nekoliko poškoduje. Ker robotske kosilnice tega ne upoštevajo. Življenjska doba baterije pa se na hribovitem terenu precej hitro zmanjša. Obstajajo pa prav modeli, ki se dobro obnesejo tudi na strminah, so pa bistveno dražji. Morda je to ena redkih pomanjkljivosti, katere lahko izpostavimo.

Načeloma nakup robotske kosilnice ponuja velike prednosti. Robotska kosilnica je mali pomočnik, ki prevzame pogosto nadležno košnjo trate in jo opravi povsem samostojno.

Seveda pa so tudi določene razlike med različnimi modeli, ki jih je treba upoštevati pred nakupom robotske kosilnice. Namreč, glede na lastne potrebe se moramo odločiti za nakup. Kakšne velikosti površine je, kakšen je teren, ipd. V kolikor nismo prepričani, je seveda najbolje, da se predhodno pozanimamo pri prodajalcu ali proizvajalcu. Navsezadnje gre za dolgoročen nakup in tega želimo opraviti kar najbolje kar lahko. Na način, da bomo z nakupom tudi zadovoljni in bo služil našim namenom ter izpolnjeval naša pričakovanja in želje.

Objave iz iste kategorije: