Učinkovita zaščita za prtljažnik našega avtomobila

Urejen in dobro ohranjen prtljažni prostor vsakega vozila močno izboljša izgled notranjosti kabine. Poškodbe in zažrti madeži v preprogi in drugih predelih prtljažnika znižajo tržno vrednost našega jeklenega konjička. Neglede na to, če imamo star ali nov avto, nam lahko korito prtljažnika avtomobila prinese mnogo prednosti. Glavna je ta, da nam bo nudilo zaščito pred kremplji živali, razlitjem tekočin, ostrimi predmeti ipd. Obenem pa se bomo z uporabo korita izognili raztrganinam na preprogi, počeni plastiki obrob prtljažnika in številnim drugim nevšečnostim.

Korito prtljažnika avtomobila nam olajša uporabo avtomobila

Nakup korita za prtljažnik avtomobila morda sprva ne izgleda, da bo olajšala uporabo našega avtomobila. V resnica pa nam bo ta majhen dodatek močno olajšal njegovo vsakodnevno uporabo. Ko bomo v prtljažnik naložili različne predmete, ne bomo potrebovali skrbeti, da bi karkoli poškodovali. Korito deluje kot tanek sloj oblazinjenja za bolj občutljivo prtljago. S tem močno zmanjšamo možnost, da bi poškodovali določene predmete, kot so kozarci, občutljiva elektronika ipd.

Nakup korita za prtljažnik avtomobila morda sprva ne izgleda, da bo olajšala uporabo našega avtomobila.

Čiščenje pa bo tudi bolj enostavno, saj se v preprogo prtljažnika ne bo mogla zažreti umazanija. Za pranje korita ne potrebujemo dragih čistil, saj je popolnoma dovolj, če uporabimo milnico.

Različni materiali korita prtljažnika

Tako kot prevleke za sedeže imajo so tudi drugi dodatki za naš avtomobil na voljo v različnih materialih. Ko govorimo o posameznemu koritu prtljažnika avtomobila, imamo na voljo dva glavna materiala. Ta sta guma in vinil. Oba služita enakemu namenu, med njima pa ni večjih razlik. Kljub temu pa lahko opazimo majhne spremembe, ki bodo morda bolje služile nekaterim voznikom kot drugim.

Gumijasta korita prtljažnika so cenovno ugodna

Večino voznikov se odloči za gumijasta korita prtljažnika avtomobila, saj so cenovno zelo ugodna. To pa ni njihova edina prednost, saj se lahko pohvalijo z visoko vzdržljivostjo. Brez težav jih uporabljamo več let za prevažanje raznovrstne prtljage. Očistiti pa jih je mogoče z vodo ali milnico.

Vinilna korita prtljažnika imajo prestižen izgled

Vinilna korita za prtljažnik so po uporabnosti enaka gumijastim. Njihova posebnost je ta, da dodajo našemu vozilo bolj prestižen izgled notranjosti kabine. Načeloma so dražji, saj so na voljo v številnih barvah, z vzorci, napisi in drugimi estetskimi izboljšavami.

Korito prtljažnika ohranja vrednost našega avtomobila

Kdorkoli je že kupoval rabljen avtomobil, se zaveda, kako pomembna je notranjost kabine. S tem je zavzet tudi izgled prtljažnika. Majhne poškodbe, ki se posledica vsakdanje uporabe sedežev, prtljažnika in drugih delov, zmanjšajo tržno vrednost vozila. Če pa uporabimo korito prtljažnika avtomobila, ga bomo pred mnogimi nevarnostmi zaščitili.

Brez težav je mogoče prevažati tudi domače živali, saj kremplji ne bodo prišli do preproge. Na voljo so tudi posebna korita, ki so namenjena prevažanju psov. Njihova dodatna funkcije je ta, da zaščitijo zadnji odbijač pred praskami ter v nekaterih primerih tudi celotno površino zadnjega dela zadnjih sedežev.

zaščita avta proti toči

Pokrivalo za zaščito avta proti toči

Vreme je lahko izredno nepredvidljivo v poletnih mesecih. Iznenada se lahko navidezno miren dan spremeni v močno nevihto ali neurje. Omenjena pojava pogosto spremlja tudi toča, ki je znana po svoji uničujoči moči.

Objave iz iste kategorije: