Postopek čiščenja fasade hiše

Ko ste izbrali ustrezen visokotlačni čistilnik za čiščenje fasade glede na tip fasade, lahko pripravite prostor in si nadenite varnostno opremo. Preden začnete, odstranite ali pokrijte predmete kot so svetilke in kompresorji klimatskih naprav, da jih zaščitite pred poškodbami. Nad grmovnicami in vrtnimi rastlinami uporabite ponjavo ali plastično prevleko. Ponjave pritrdite z lepilnim trakom. Upoštevajte lokacije oken in električnih vtičnic, da se jim med pranjem pod pritiskom izognete.

Z visokotlačnim čistilnikom je oprana dvonadstropna hiša. Razlika je očitna.

Pri uporabi tlačnega čistilnika ne stojte na lestvi. Zaradi pritiska lahko izgubite ravnotežje. Nikoli ne čistite neposredno v vrzeli ali razpoke v zunanjosti hiše. Popravite razpoke in luknje pred delom. Ročico tlačnega čistilnika držite vsaj 6 metrov stran od električnih žic in nikoli ne brizgajte vode v vtičnice. Električne vtičnice pred pranjem pokrijte z lepilnim trakom ali zaprite pokrove. Zunanjost predhodno zdrgnite s krtačo za čiščenje ali popršite z vrtno cevjo, da odstranite umazanijo, ostanke ali plesen. Nikoli ne usmerjajte tlačnega čistilnika v druge ljudi ali hišne ljubljenčke. Pri tlačnem pranju hiše obvezno nosite ustrezno zaščitno opremo, kot so zaščitna očala in delovne rokavice.

V 20 litrskem vedru za vodo zmešajte vodo in čistilo za alge na fasadi v skladu s priporočili proizvajalca.
Tlačni čistilnik priključite na vrtno cev. Izberite šobo tlačnega čistilnika, ki jo nameravate uporabljati, in jo pritrdite na razpršilnik. Umaknite se približno 3 metre od hiše in preizkusite tlačni čistilec ob hiši. Prilagodite svoj položaj in pršite, dokler ne začutite, da je tlak dovolj močan za odstranjevanje umazanije ali plesni, ne da bi pri tem poškodovali zunanjost hiše.

Čiščenje od spodaj navzgor

Zdaj, ko je raztopina zmešana in ste preizkusili svoj tlačni čistilec, je čas, da začnete. S čistilno raztopino začnite prati na spodnjem delu hiše in se vzpenjate navzgor. Če boste delali od zgoraj navzdol, se lahko zgodi, da bosta voda in umazanija stekla po strani hiše, zaradi česar je večja verjetnost, da boste kakšen del spregledali. Razpršujte z vodoravnimi gibi od strani do strani. Pri pršenju strešnih previsov in žlebov vedno uporabljajte kot 45 stopinj.

Zaključite in pustite, da se posuši

Ko končate s tlačnim pranjem hiše, izklopite tlačni čistilnik in ga odklopite od vrtne cevi. V priročniku poiščite navodila za pravilno shranjevanje tlačnega čistilnika, kot je na primer praznjenje tekočine iz črpalke po končanem delu. Z vrtno cevjo izperite milo iz hiše z navadno vodo. Odstranite vse ponjave, krpe in lepilni trak. Če nameravate barvati, počakajte, da se zunanjost hiše popolnoma posuši. To običajno traja približno dva dni.

Učenje tlačnega pranja hiše je učinkovit način za zagotovitev najboljšega videza vaše hiše, zlasti če jo želite pripraviti na nov sloj barve. Tlačni čistilec in dodatno opremo lahko kupite ali pa poiščete možnosti najema na spletu.

Objave iz iste kategorije: