Zavarujmo svojo spletno stran z enkripcijo

Na spletu se nahaja ogromno različnih virusov in hekerjev, ki nam lahko kadarkoli ukradejo podatke. Najbolj smo izpostavljeni takrat, ko brskamo po spletnih straneh, ki nimajo vgrajene enkripcije. Tako je lahko plačevanje in ustvarjanje uporabniških računov na nezavarovanih straneh izredno nevarno. Z uporabo SSL certifikata pa zaklenemo ves pretok podatkov med spletno stranjo in njenimi obiskovalci. Tako zaščitimo svojo spletno stran pred prisluškovanjem in omogočimo našim strankam brezhibno ter varno plačevanje naših produktov in storitev.

Kako deluje SSL certifikat?

SSL certifikat je sestavljen iz majhnih podatkovnih datotek, ki povežejo kriptografski ključ z domeno naše spletne strani. Lahko bi rekli, da ustvari varen kanal za komunikacijo med računalnikom obiskovalca ter strežnikom, ki gostuje našo spletno stran. S tem pa je vsako plačevanje, ustvarjanje računov in vpisovanje osebnih podatkov na naši spletni strani popolnoma nevidno hekerjem. 

Vsaka stran, ki uporablja SSL certifikat, ima prikazano zaklenjeno ključavnico poleg njenega URL naslova. To pomeni, da je komunikacija ojačana z enkripcijo in popolnoma varna. Tako se protokol iz HTTP spremeni v HTTPS, kar pomeni, da uporabljamo omenjen certifikat.

Do večjega zaupanja strank

Nekaj časa nazaj so vsi večji spletni brskalniki pričeli dajati višjo vrednost spletnim stranem, ki uporabljajo SSL certifikat. To pa pomeni, da se take strani pojavijo višje v iskalnih rezultatih na določeno ključno besedo. Tako dobimo mnogo prednosti, kar se tiče same SEO optimizacije naših produktov in storitev, ki jih ponujamo preko spleta.

Uporaba SSL certifikata pa tudi naključne obiskovalce hitreje prepriča v nakup. Temu je tako, saj bodo lahko videli v brskalniku, da naša stran uporablja varno povezavo. S tem bodo obiskovalci naše spletne strani pridobili večje zaupanje v naše podjetje. Tako pa se tudi poveča konverzija in posledično tudi prihodki.

Varno plačevanje preko spleta

Dandanes večino ljudi raje kupuje preko spleta. Tako mora naša spletna stran ponuditi možnost plačevanja na različne moderne načine. Te pa ne bodo delovali, če ne uporabljamo SSL certifikata. Uporaba plačilnih kartic zahteva, da uporabljamo določene PCI varnostne standarde, kot je HTTPS. Tako bo naša spletna stran morala uporabljati SSL tehnologijo, da bomo lahko ponudili več različnih možnosti plačila.

Zavarujemo podatke naših strank

Vse informacije, ki se pretakajo preko SSL enkripcije so popolnoma zavarovane. Tako zavarujemo naše stranke, ko vpisujejo na našo spletno stran svoje bančne podatke, gesla, uporabniška imena, elektronsko pošto ipd. Tako bomo onemogočili hekerjem, da bi prisluškovali in ukradli dragocene osebne informacije našim strankam. To pa pomeni, da bomo lahko brez skrbi prodajali naše produkte in storitve preko naše spletne strani.

Najbolj je, da SSL certifikat kupimo skupaj s spletnim gostovanjem. Na spletni strani www.infonet.hr lahko opravimo registracijo domene, kupimo gostovanje ter izberemo SSL enkripcijo. Tako bomo imeli vse nujne elemente spletnega poslovanja na enem mestu.

Objave iz iste kategorije: