Espadrile veljajo za obutev naše mladosti

Espadrile so na trgu pogosto označene kot obutev naše mladosti. Pred nekaj časa so se ponovno vrnile in modni navdušenci upajo, da bo tako tudi ostalo. In ko je nekaj v modi, lahko izdelek kupiš skorajda na prav vsakem koraku. V tem hipu vam je na voljo celo morje espadril. Nekatere so z visoko peto, druge je nimajo, tretje so zaprte, četrte odprte, s trakovi, vezalkami ter podobno.

Sicer pa espadrile najbolj definira vrv, ki se imenuje juta. Zgornji del takšne obutve pa je lahko povsem poljuben. Lahko je iz bombaža, usnjem, platnen, čipkast in še bi lahko naštevali.

Obutev rojena v Španiji

Prve espadrile so se pojavile že daljnega leta 1322. Njihova rojstna država je Španija. Na začetku so jih nosili predvsem delavci, v moderni zgodovini pa tovrstni čevlji predstavljajo zlasti izjemno šik trendovsko obutev. Nosijo pa jih lahko tako ženske, moški kot tudi otroci.

Nekatere so z visoko peto, druge je nimajo, tretje so zaprte, četrte odprte, s trakovi, vezalkami ter podobno.
Sicer pa espadrile najbolj definira vrv, ki se imenuje juta. Zgornji del takšne obutve pa je lahko povsem poljuben. Lahko je iz bombaža, usnjem, platnen, čipkast in še bi lahko naštevali.

Za espadrile lahko odštejemo le nekaj evrov, lahko pa tudi do stokrat več. Slednje velja, če si boste na primer zaželeli dizajnerskih.

Klasične espadrile pod 20 evri

Ne glede na to, koliko različnih vrst espadril vam je na voljo na trgu, pa se večinoma kupec še vedno najpogosteje odloča za nakup povsem klasičnih vrst, ki vas v povprečju stanejo nekaj pod 20 evri. Na voljo so vam v vseh dobro založenih prodajalnah s čevlji. Odlična izbira je na razpolago tudi v spletnih prodajalnah.

Po drugi strani pa si lahko omislite kakšne prav posebne espadrile, ki so povsem izven okvirjev klasičnega stila. Tudi takšne vrste so vam po dostopni ceni na voljo v spletni prodajalni.

Z espadrilami po svetu

Lahko rečemo, da so espadrile izjemno vsestranska vrsta obutve, ki nam še posebej dobro služi v toplejšem oziroma spomladanskem pa tudi poletnem času. Z njimi se lahko sprehajamo doma, v službi, na sprehodu, izletu. Prav tako so nepogrešljiv kos opreme tudi tedaj, ko odidemo na daljše počitnice.

Odlična novica je tudi ta, da se takšno obutev lahko odlično kombinira s številnimi kosi oblačil. Dobro se podajo tako k športnemu slogu kot tudi nekoliko bolj elegantno zasnovanemu. Vse pa je seveda odvisno tudi od okusa posameznika.

Objave iz iste kategorije: