Predpasniki spadajo v vsako kuhinjo

Vsi se zavedamo, da so naloge kuharja, poleg priprave hrane, številne. Ob tem pa je seveda enako pomembno, da se vzdržuje red in čistoča pri pripravi hrane. Predpasniki zaščitijo kuharja pred politji, madeži in vročino štedilnika. Ob istem času, pa je to zaščitno oblačilo, ki varuje njegovo opravo pred raznovrstno umazanijo. Tako je to nepogrešljiva oprema pri kuhanju, čiščenju, serviranju hrane in drugih opravilih. To pa pomeni, da imajo predpasniki veliko prednosti za vsakega navdušenca, ki rad v kuhinji ustvarja mojstrovine.

Predpasniki imajo veliko funkcij

Uporaba predpasnika v kuhinji nam prinese številne prednosti. Njegova glavna naloga je ta, da ščiti naša oblačila pred umazanijo, vročimi površinami in drugimi nevarnostmi. To je tudi razlog, da poznamo različne vrste predpasnikov. Te pa se med seboj razlikujejo po funkcionalnosti, nivoju zaščite za nositelja, materialih izdelave in drugih lastnostih.

Uporaba predpasnika v kuhinji nam prinese številne prednosti.

Veliko predpasnikov vsebuje več žepov. Te pa so namenjeni, da v njih spravimo čistilo krpico ali gobo s katero hitro počistimo pult, rezalno mizo ali štedilnik. Žepi so tudi izredno uporabni, saj v njih lahko prenašamo pripomočke za kuhanja. Tako predpasnike uporabljajo tudi vrtnarji, saj imajo v žepih pospravljena semena ter različna orodja za vrt.

Preberite naslednji članek: Espadrile veljajo za obutev naše mladosti

Lahko rečemo, da so espadrile izjemno vsestranska vrsta obutve, ki nam še posebej dobro služi v toplejšem oziroma spomladanskem pa tudi poletnem času. Ali iščete ženske espadrile? Vedno modna poletna obutev za vroče dni.

Zmanjšajmo možnost okužbe hrane

Med prenašanjem hrane po kuhinji je velika verjetnost, da jo okužimo z navadnimi oblačili. Tako se na sveže pripravljenem mesu, zelenjavi in sladicah lahko pričnejo razvijati bakterije. Enako velja, če zunaj hiše pečemo na žaru. Predpasnik vsebuje antibakterijsko zaščito, ki bo preprečila, da bi se pričele na njem nabirati bakterije. Tako izničimo možnost, da bi okužili hrano. Ob istem času pa varujemo naša oblačila pred trdovratnimi madeži, ki jih lahko pustijo omake, pijače in sladice. 

Predpasniki so tudi odporni na vročino. Temu je tako, saj pri pečenju in kuhanju stojimo zraven vročega štedilnika ali pečice. Tako bi brez zaščite si lahko hitro poškodovali majico, če ne bi imeli zaščitnega sloja, ki ga nudi predpasnik.

Drugi ljudje nas lažje prepoznajo kot kuharja

Z nošnjo predpasnika nas bodo ljudje veliko lažje prepoznali, kot glavnega kuharja. Glavni kuhar v restavraciji nosi posebno vrsto predpasnika, da ga drugi uslužbenci in stranke lažje prepoznajo. Obenem pa je to tudi statusni simbol, ki poveže osebe s funkcijo okolja v katerem se nahaja. To pa pomeni, da bodo ob piknikih, veselicah in praznovanjih nas prijatelji, družinski člani in neznanci takoj prepoznali, kot glavnega kuharja. 

Odlične predpasnike in promocijska oblačila lahko najdemo na www.majice.si. Na omenjeni strani imamo tudi možnost oblikovati sami svojo majico.

Preberite si še članek o polo majicah kot učinkovitem promocijskem tekstilu.

Objave iz iste kategorije: