Razlika v kvaliteti sončnih očal

Ker lahko danes sončna očala poleg optik kupimo praktično kjer koli, na stojnicah, v drogerijah, lekarnah, na bencinskih servisih in še in še bi lahko naštevali. Prav zato se marsikdo velikokrat vpraša kakšna je kvaliteta teh sončnih očal. Ali so dovolj zanesljiva in ali bodo ščitila naše oči, kot bi jih ščitila na primer sončna očala Ray Ban, ki slovijo po svoji kvaliteti.

razlika-v-kvaliteti-soncnih-ocal

Strokovnjaki trdijo, da je kvaliteta sončnih očal izven optik vprašljiva. Opozarjajo, da je pomembno, da imajo sončna očala oznako CE, kar pomeni, da se nam slika, v primeru, da pogledamo skozi njih pod kotom, ne popači. Da kvaliteta sončnih očal, ki jih kupimo na stojnicah ali pa v drogerijah, ni enaka sončnim očalom priznanih blagovnih znamk, je jasno že na prvi pogled in na otip. Že razlike v materialih, ki so uporabljeni za okvir očal, povedo koliko so očala kvalitetna. Seveda to ne pomeni, da so vsa sončna očala v trgovinah z oblekami nekvalitetna. Tako kot znamke oblačil, se razlikujejo tudi očala.

Obstajajo tri kakovostne značilnosti, ki ločijo kvalitetna očala od nekvalitetnih. Pozorni moramo biti na material iz katerih so izdelane leče, na stopnjo zaščite pred soncem in pa tudi na udobje, ki ga nudijo sončna očala. Sončna očala ray ban bodo zagotovo izpolnjevala vse tri kriterije. Sončna očala, ki jih kupimo na stojnici pa po vsej verjetnosti ne bodo ustrezale vsem trem kriterijem.

Poleg tega imajo sončna očala ray ban tudi polarizacijski filter. Ta zmanjša bleščanje, tako da bo naše gledanje veliko bolj udobno. Vse površine namreč odsevajo svetlobo. Površine, kot so voda, sneg, in avtomobilska vetrobranska stekla so lahko vzrok zelo močnega bleščanja, ki so zelo moteča za vid. Bleščanje je še lahko posebej nevarno med vožnjo avtomobila, vožnjo motornih koles, pri smučanju, ali vodnih športih. Poleg tega pa se bodo naše oči tudi veliko manj naprezale.

Objave iz iste kategorije: