Okrepimo zdravje svojih las

Močni in sijoči lasje so že od nekdaj veljali za znak lepote in zdravja. Je pa res, da tako kot vsak del našega telesa, tudi lasje potrebujejo določena hranila za uspešno rast in moč. V večini primerov pride do izpada, krhanja in izgube vitalnost las ravno zaradi pomanjkanja hranil. Za to je zadolžena neprimerna prehrana, kot tudi strupi v okolju, stres ipd. Veliko pa lahko naredimo z vitamini za lase, ki pomagajo telesu, da proizvede močne in dolge lase, ki so zavidanja vredni.

Biotin je ključen vitamin za proizvodnjo keratina

Biotin ali B7 ima mnogo funkcij v telesu, saj pomaga pri proizvodnji keratina. To je protein, ki ga telo uporablja za proizvodnjo las, kože in nohtov. Lahko pa ga najdemo tudi v mnogih notranjih organih.

Vitamini za lase so izredno pomembni, kar se tiče njihovega zdravja
Vitamini za lase za bolj goste in sijoče lase

Najdemo ga v različnih vrstah hrane, kot so semena, organsko meso, oreščki, zelenjava ipd. Včasih pa ga preprosto ne moremo zaužiti dovolj, saj je možno, da jemo nekakovostno hrano ali pa imamo druge težave. 

Lahko bi rekli, da je biotin nujen vitamin za lase, ki jim pomaga ohranjati strukturo. Seveda pa ob istem času pomaga telesu, da proizvede dolge in močne lase, ki ne izpadajo.

Kolagen ojača in obnovi poškodovane lase

Kolagen deluje kot vezivni element za naše celotno telo. To je protein, ki daje naši koži elastičnost in moč. Obenem pa je nujen za obnovo mrtvih kožnic celic. Veliko vlogo pa ima tudi pri rasti las, saj potrebujejo kolagen, da se obnovijo in ohranijo svojo moč.

Video: Kako so dodatki kolagena spremenili lase moje 76-letne mame

Prehranska dopolnila znamke BabesVitamins pa vsebujejo hidroliziran kolagen. Ta omogoča največjo absorpcijo omenjenega proteina, kar se hitro opazi po izboljšanju zdravja naših las.

Lepota od odznotraj z MSM

Metilsulfonilmetan oziroma MSM je mineral, ki izboljša zdravje sklepov, ojača imunski sistem ter zavira staranje. To je tudi razlog, da je postal izredno popularen v prehranskih dodatkih za izboljšanje kakovosti nohtov, las, in kože. Različne raziskave pa so MSM povezale s samo lepoto. To pa zato, ker je bilo ugotovljeno, da vpliva na fiziološke procese v telesu, ki vplivajo na izgled posameznika.

Preberite si še naslednji članek: Računalniška očala dobrodošla za vse, ki pogosto sedite za računalnikom

Očala, posebej zasnovana za uporabo z računalniki, so bila prvič predstavljena v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Ta računalniška očala imajo običajno antirefleksne (AR) prevleke in se pogosto tržijo kot sredstva za zmanjšanje obremenitve oči, utrujenosti in glavobolov, povezanih z dolgotrajno uporabo računalnika.

Vitamin C je močan antioksidant

Vitamini za lase so izredno pomembni, kar se tiče njihovega zdravja. Vitamin C ali askorbinska kislina je potrebna za proizvodnjo kolagena. Obenem pa zgladi gube in pomaga koži ohraniti vlažnost. Kar se pa tiče las, pa jih omenjen vitamin pomaga ojačati. To stori tako, da uniči proste radikale, ki se nabirajo na lasišču. To pa omogoča, da se drugače šibki in krhki lasje sčasoma ojačajo. 

Objave iz iste kategorije: