Napake pri izbiri otroške čelade

Oglejmo si, kako starši včasih gledamo na napačne stvari, ko izbiramo čelado za otroke.

Izgled

Čudno je, da mnogi poudarjajo, da čelade ne smemo izbirati zaradi izgleda. To je vsekakor res, varnost in še mnogo drugih dejavnikov, ki so ključni pri izbiri otroške čelade moramo upoštevati. Vendar pa se moramo tudi zavedati, da moramo otroka povprašati, kako mu je čelada všeč po izgledu. Nosil jo bo, če mu odgovarja, nikakor pa mu je ne sme biti nerodno nositi, saj se bo temu potem izogibal.

Udobje

Otroška čelada (http://www.poganjalci.com/dodatki-in-oprema/otroske-celade.html) mora biti udobna, bolj ali manj iz istega razloga kot smo ga našteli v prejšnjem odstavku. Le tako lahko zagotovimo, da bo otrok z veseljem nadel čelado preden se odpravi kolesariti.

Kvaliteta in varnost

Ko se odločamo za otroško opremo mnogokrat zaidemo na forume in klepetalnice. Vendar so mnenja uporabnikov lahko subjektivna in tudi zavajujoča. Raje si vzamimo čas in si oglejmo kaki varnostni test, ne škodi pa tudi pregled katerim standardom ustreza čelada za katero se odločamo.

Ko čelado le izberemo pa moramo otroka tudi naučiti kako jo pravilno uporablja. To pomeni pravilno namestitev čelade. Čeprav ima otrok čelado, je morda vseeno ne bo rad uporabljal V tem primeru moramo ugoroviti, ali je temu tako, ker ni udobna, mu ni všeč ali pa se samo ni navadil na njeno uporabo.

Prve dni vsekakor moramo biti vestni in otroka pogledati in preveriti, da čelado nosi.

Objave iz iste kategorije: