Zabaven način prevoza otrok

Izlet s kolesom je za otroke zelo zabaven. Preden se podate na pot je potrebno poskrbeti, da bo pot za otroka čim bolj udobna. Na pot se odpravite z zadostno količino vode. Na trgu je na voljo veliko število otroških sedežev za kolo. Pri izbiri sedeža je potrebno upoštevati velikost in težo otroka. Pred nakupom le-tega je potrebno prodajalca povprašati ali ga je mogoče namestiti na vaše kolo. Otroški sedež mora imeti 5-točkovni sistem pripenjanja. Sedež za kolo naj se popolnoma prilagaja otrokovi konstituciji.

Otroški sedež za kolo lahko namestimo spredaj ali zadaj. Kot tretja možnost prevoza otrok na kolesu je prikolica. Sedež katerega namestimo na krmilo je primeren za otroke do 15 kilogramov. Takšen sedež je primeren za otroke do četrtega leta starosti, saj spredaj nudi večjo udobnost in nemoten pogled otroka. Sedež spredaj je lahko obrnjen v smeri vožnje ali v nasprotni smeri.

 

Namestitev sedeža za voznika je primernejša za otroke do 25 kilogramov. Vozniku omogoča boljšo preglednost ter več prostora za gibanje. Nudi tudi večjo varnost saj voznik ne more pasti na otroka v primeru nesreče.

Preberite si članek na temo otroška kolesa.

Objave iz iste kategorije: