Za male kolesarje

Naj vam povemo zgodbo o fantku Nejcu, ki je sanjal o tem, da zna voziti kolo. Zgodba se začne nekaj mesecev pred tem, neke pomladi. Očka je Nejcu nataknil na glavo čelado in iz garaže pripeljal njegovo kolo, ki je bilo seveda opremljeno s pomožnimi koleščki. Za začetnike so takšna otroška kolesa najboljša izbira, ker omogočajo dobro ravnotežje. Še pred tem se je Nejc po ulici vozil s triciklom, ki je prav tako zelo stabilno prevozno sredstvo. Svojo kolesarsko kariero pa je začel s poganjalcem v obliki kolesa in se takrat tudi naučil, da mora ob tem nositi čelado. Brez nje namreč ne smeš na kolo.

Prva vožnja to pomlad

Nejčev očka je to pomlad iz garaže postavil kar tri otroška kolesa, saj je imel Nejc še bratca in sestrico. Vsako kolo je očistil in nastavil višino, saj so otroci čez zimo nekoliko zrasli. Vsi trije so s čeladami na glavi že komaj čakali, da se preizkusijo v kolesarjenju. Nejc je bil najbolj neučakan od vseh treh. Ves vesel se je usedel na svoje kolo in z njim odbrzel po ulici. Joj, če bi ga videla mama, bi že kričala za njim, da naj gre bolj počasi, saj je hitel, kolikor je lahko. Užival je, kot že dolgo ne, enako pa sta uživala tudi njegov bratec in sestrica. Vsi trije so se strinjali, da so poganjalci fini za majhne otroke, da so tudi tricikli odlična pogruntavščina, a čez otroška kolesa jih ni – s kolesom se je res super voziti.

Otroška kolesa so vsak dan v uporabi

Očka je svoje otroke vsak dan gledal, kako divjajo po ulici. Na srečo je bila ulica varna in je po njej le redko pripeljal kakšen avtomobil, zato so lahko divjali, kolikor so si želeli. Gledal je svoje otroke in kimal, ko je razmišljal o tem, kako prav je bilo, da se je odločil kupiti kvalitetna otroška kolesa. Slednja so namreč pri njih doma neprestano v uporabi, zato je prav, da so trpežna. Ker se je že mračilo, otroci pa so se še vedno vozili, jih je poklical domov. Skupaj so pospravili otroška kolesa in se odpravili spat.

Naslednji dan pa …

Zjutraj naslednjega dne pa je Nejc vsem oznanil, da naj mu očka sname pomožna kolesca iz njegovega kolesa. Rekel je, da je sanjal, da zna voziti brez. Najprej so se mu smejali, a je bil tako prepričan vase, da se je očka odločil, da res poskusi. Snel je kolesca, kot mu je naročil sin. Nejc se je samozavestno usedel na svoje kolo brez pomožnih kolesc in se prav tako kot v sanjah brez težav z njih zapeljal po ulici.

Objave iz iste kategorije: