Pozitivni učinki pri igranju iger s sestavljankami

Zanje čase so v svetu iger vedno bolj popularne sestavljanke. Temu je večinoma tako, saj imajo ogromno pozitivnih učinkov za otroke in odrasle. Poleg tega pa spodbujajo druženje in logično razmišljanje, ki je za otroke izredno pomembno. Že veliko znanstvenikov je potrdilo, da je tako igranje izredno stimulativno za ustvarjanje novih in boljših odnosov s prijatelji in starši. Eden izmed najboljših primerov je sestavljanka karta sveta države, ki je izredno poučna, barvita in idealna igra. 

Izredna orodje za izobraževanje

Večina otrok si najlažje zapomni nove informacije, če jih pridobi z igranjem. Tako je karta sveta države lahko izredno poučno orodje. Naš otrok si bo zapomnil osnovne geografske legije držav sveta in 7 sedmih kontinentov sveta. To je tudi način, da mu bo bolje šlo v šoli, saj bo imel veliko boljšo predstavo, kjer leži Azija, Afrika, Severna Amerika, Južna Amerika, Antarktika, Evropa in Avstralija. 

Izboljšanje socialnih veščin

Igranje s sestavljankami je idealen način, da bo naš otrok izboljšal svoje socialne sposobnosti ter z njimi pridobil nove prijatelje. Starši in otroci lahko tudi izboljšajo odnose med seboj s sestavljankami, saj spodbuja sodelovanje in učenje.

To je odličen način, da našem malčkom omogočimo, da se učijo in zabavajo v varnem, spodbudnem okolju, kjer sodelujejo z starši in prijatelji ter si obenem širijo svoje znanje. 

Najboljši način za preganjanje dolgočasja

Dandanes imamo mnogo možnosti, da preženemo dolgčas. Najbolje pa je, če včasih ne uporabimo za to tehnologije, ampak se vrnemo k osnovam. Če se posvetimo sestavljankam, lahko spočijemo oči in obenem izostrimo svoj logični del možganov. Tako se lahko zaposlimo za tudi več ur in se skupaj z našimi otroci zabavamo in preženemo negativne misli. Tako se učimo sodelovanja in reševanja težav, ki so sposobnosti, ki bodo celotni družini prišle še kako prav v prihodnosti. 

Otroci se učijo potrpljenja

Dandanes živimo v svetu, kjer se hitro lahko ujamemo v past takojšnje gratifikacije. Tako lahko izgubimo voljo, če se moramo posvetiti nečemu, kar bo od nas zahtevalo veliko časa. Temu so predvsem izpostavljeni otroci, ki se nikoli ne naučijo potrpljenja pri reševanju težav.

Sestavljanka, kot je karta sveta države, naše najmlajše uči sistematičnega razmišljanja in potrpljenja. Sposobnosti, ki jih dobijo s tako igro so:

  • Potrpljenje pri reševanju vsakodnevnih težav
  • Počasen a sistematičen pristop k problemom
  • Kreativno razmišljanje in uporaba spomina

Najboljšo ponudbo igrač, ki bodo pomagala našemu otroku izostriti svoje kognitivne, motorične, socialne in mentalne sposobnosti lahko najdemo na spletni strani. www.pchelica.com. Na omenjeni strani imajo tudi kvalitetne igrače, kot so kolesa in poganjači ter varnostno opremo.

Objave iz iste kategorije: