Obnova stanovanja z elementi orienta

Bed & breakfast "Ma Résidence", suit...

Bed & breakfast “Ma Résidence”, suite “Colonies”, Tellin. (Photo credit: Wikipedia)

Obnova stanovanja je zahteven projekt. Obnova mora biti izpeljana kakovostno, saj dom vpliva na naše počutje. Glavni materiali (okna, vrata in pohištvo) morajo biti izbrani po tehtnem premisleku. Marsikdo se odloči za pridih Orienta. Tovrstna obnova zahteva dodatni angažma.

Izbira talne obloge iz širokih desk in njim sorodnih barv za oplesk sten že takoj obljublja prostor, ki simbolizira naravno okolje. V kolikor temu dodate skromne, a lepe kose opreme iz naravnih materialov, je učinek toliko večji. Potrebno je umestiti tudi enostavno kuhinjo, izdelano po hi-tech dizajnu. Postaviti jo je smiselno v ozadje prostora.

Posamezni deli prostora morajo biti opremljeni kot zmešnjava uporabnih in okrasnih kosov od vsepovsod, vendar morajo vseeno delovati skladno. Ob zofo, pleteno iz ratana in dopolnjeno z blazinami naravnih barv naj bo postavljena orientalska mizica iz medi. Kljub izrazitemu vzorcu raznih barv na njeni gornji ploskvi se mora skladati z zofo. Tla morajo biti iz nelakiranih desk, medtem ko mora biti sedežno pohištvo znotraj pleteno iz ratana.

Hodnik v tovrstnem stanovanju naj bo ozek, vendar še toliko prostoren, da ob strani lahko stoji komoda. Stene in podboji peščene barve in les na tleh so nevtralna podlaga komodi, ki se tudi razkazuje s svojim naravnim lesom. Okna morajo biti lesena, saj se le tako lahko zlijejo z notranjostjo stanovanja.

Enhanced by Zemanta

Objave iz iste kategorije: