Fizolova juha
Fižolova juha kot odlična jed. Recepte zanjo najdete med drugim tudi na italijanski spletni strani – ricette bimby.
Fižolova juha velja za izjemno enostavno ter preprosto jed, ki jo vsakdo obožuje. Ne le, da je nadvse lahka za pripravo, marveč je odličnega okusa. Vse kar potrebujete je slabo uro časa in fižolova juha bo pripravljena tako, kot ste si vedno želeli. Kaj potrebujete za kuho enostavne fižolove juhe s kranjsko klobaso?
· 1 večja konzerva kuhanega fižola (ali 30 dag namočenega fižola)
· 4 žlice masti
· 2 žlici sesekljane čebule
· 1 žlica moke
· 1 žlička paradižnikove mezge
· 1 kuhana kranjska klobasa
· sol in poper
· lovorjev list
· 10 dag testenin
Najprej skuhajte fižol ter ga čez noč namakajte v vodi (razen če ste vzeli fižol iz konzerve). Nato ga zmešajte ali dobro pretlačite in primešajte fižolovko (tekočino iz konzerve ali vode, kjer se je fižol namakal). Nato pripravite prežganje (maščoba, moka, čebula). Dodajte paradižnikovo mezgo ter razredčite z vodo. Primešajte fižol, dodajte klobaso, solite, poprajte in dodajte lovorjev list. Dober tek!