Paracord vrv postaja vse večji hit

Oglejmo si kako raste nov hobi ustvarjanja s padalsko vrvjo Paracord!

S Paracord vrvjo ustvarjajo ljudje že kar nekaj časa. Zadnja leta pa postaja ta hobi zelo popularen, saj je vrv zelo trpežna in zelo zaželena, tako zaradi izgleda, kot neverjetne moči in trpežnosti.

paracord vrv

Sprva so ljudje izdelovali predvsem zapestnice. Sedaj je na spletu možno najti obilo vzorcev, kar je pritegnilo ogromno ljudi, ki imajo radi ročne spretnosti. Ustvarjanje z vrvjo je prijetno, poceni, najde pa se jo v obilici različnih barv.

Navdušenci nad vozli imajo zelo radi padalsko vrv saj je gladka in omogoča res lahko in hitro delo. Zato iz nje delajo zelo raznolike predmete, od nakita do opreme za preživetje v divjini.  Več o Paracord vrvi najdete na http://paracordzapestnice.weebly.com/kaj-je-paracord.html. Brez dvoma je uporabna za mnogo aplikacij v kontekstu preživetja.

Pogosto se izdelujejo tudi vsakdanji predmeti, predvsem pasovi za hlače, ovratnice in povodci za pse, ter mnogo drugih idej uporabe se najde na spletu.

Kje jo najdem?

Paracord vrvico najdete v različnih army shopih, na voljo pa je tudi na spletu. Pri nakupu se prepričajte o kvaliteti, prava vrv ima sedem notranjih nitk. Če jih je manj je vrv enako dobra za uporabo v hobiju, za preživetje pa je original najboljši.

Vrv obstaja v večih različicah, najpogostejši je tip III (tri) ali tip 550 (poimenovan po teži, ki jo vrv zagotovo prenese).

Kaj lahko naredim?

Kot omenjeno je možnosti uporabe kar veliko. Ponavadi se začne z izdelovanjem zapestnic, enako pa vam priporočam tudi sam. Ko osvojite par vzorcev in poskrbite da izgledajo lepo, lahko skočite na ogrlice, pasove, opremo za pse in druge vsakdanje kose opreme. Ko boste to obvladali, pa je v svetu vozlov vedno zadosti izzivov, da boste imeli kaj za poizkusiti. Ponavadi je za dolgoročno delo z vozli potrebno razviti kar doberšen del potrpežljivosti, saj je delo natančno in včasih tudi kanček zamudno.

 

Objave iz iste kategorije: