Igre, ki spodbujajo vztrajnost in koncentracijo

Spomin, Rubikove kocke in različne druge sestavljanke – to so vse tradicionalne miselne igre, ki jih poznamo vsi. A v resnici je dandanes na voljo še veliko drugih, ki jih morda še ne poznate, čeprav so enako ali celo še bolj zanimive kot zgoraj naštete igre. Z njimi si lahko odlično razmigate možgane in poskrbite za obilo izzivov in zabave ter zato, da ne vam, ne vašim otrokom ne bo z njimi prav nič dolgčas. Miselne igre namreč nikakor niso namenjene le otrokom in mladostnikom, ampak prav vsem generacijam, zaradi česar predstavljajo tudi odlično darilo skoraj za vsakogar, ne glede na njegovo starost!

Miselne igre so super!

Če ste že od nekdaj oboževali sestavljanke ali pa ste radi igrali šah, se spopadali s tangranom in sudokoji – potem vas bodo zagotovo navdušile tudi ostale miselne igre. Nekatere med njimi so namenjene igranju v paru ali v skupini, največ pa je takšnih, pri katerih se spopadete le sami s sabo in s svojimi miselnimi sposobnostmi. Zaradi tega vsaka od njih predstavlja odličen izziv, ki vas bo zaposloval toliko časa, dokler ga ne boste končno rešili, kar vam bo zagotovo v veliko zadovoljstvo.

To pomeni, da boste na ta način urili tudi svojo vztrajnost in koncentracijo, kar je vsekakor zelo pozitivno. Prav tako lahko z njimi izboljšate svoje miselne sposobnosti in spodbudno vplivate na zmožnosti logičnega mišljenja. Nekatere med njimi pa lahko spodbudijo tudi izboljšanje prostorske predstave, kar velja predvsem za tiste, katerih način reševanja spominja na Rubikovo kocko. Več o njih pa si lahko preberete v nadaljevanju!

Raznolike nadgradnje Rubikove kocke

Najbolj priljubljene miselne igre danes so tiste, ki so podobne Rubikovi kocki. Gre namreč za različne kocke, krogle, kvadre, piramide in drugi liki, pri katerih je možno obračati različne dele, da na koncu vse skupaj sestaviš v ustrezno obliko. Takšne miselne igre so lahko različnih težavnostnih stopenj, zaradi česar lahko poiščete takšne, ki so primerne za čiste začetnike, kot take, s katerimi bodo navdušeni tisti, ki so jih preizkusili že kar nekaj. Za vsakogar se namreč lahko najde ustrezen izziv, s katerim si bo dobro razmigal možgane.

Objave iz iste kategorije: