Antivirusni program

Računalniki so postali del našega vsakdanjika. Brez njih si pravzaprav ne znamo predstavljati delo. Če si priznamo ali ne, računalniki so tisti, ki nekako ustvarjajo virtualni svet, v katerega vsi počasi tonemo. Seveda vse več računalnikov pomeni vse več virtualnega sveta. Tako kot so prevare v resničnem svetu, so prevare tudi v virtualnem svetu. Zaradi tega je zelo pomembno, da računalnik zavarujemo pred raznimi virusi. Antivirusni program zagotavlja, da računalnik ostane čist in zaščiten pred virusi, ki lahko ogrozijo računalnik ali celo naše podatke. Nemoteno delovanje je rezultat delovanja antivirusnega programa.

Antivirusni program za učinkovito zaščito

Antivirusni program (http://anni.si/trgovina/antivirus-panda) je namenjen, da računalnik zavaruje pred virusi, izbriše okužene datoteke in jih postavi v karanteno. Poznamo različne vrste antivirusnega programa z različnimi funkcijami. Antivirusni program je lahko:

  • Antivirus: zaščita pred virusi

  • Anti-spyware: zaščita podatkov

  • Anti-Rootkit: zaščita programčkov

  • Anti-Spam: zaščita pred nezaželeno pošto

  • WebShield: zaščita pred zlonamernimi stranmi

  • Firewall: požarni zid

Na spletu so na voljo tako plačljivi, kot tudi brezplačni antivirusni programi. Potrebno se je odločiti, kakšno zaščito potrebujete in nato se posvetovati s strokovnjaki, kateri antivirusni program bo najboljši za vas. Poudariti je potrebno, da moramo vseeno paziti, kaj počnemo na računalniku, katere povezave klikamo in kakšne spletne strani obiskujemo. Antivirusni program nas lahko varuje, vseeno pa lahko pride do okužb in vdorov, ki si jih nihče ne želi. Nikar ne zaupajte neznanim aplikacijam in organizacijam, saj lahko antivirusni program hitro odpove in vi ostanete brez funkionalnega računalnika. Antivirusni program morajo namestiti strokovnjaki na tem področju, ki bodo delo opravili tako, da bo zaščita kar se da dobro delovala.

Ko je govora o e-mail gostovanju, je prav tako pametno imeti anti-spam zaščito, ki je zadolžena za omejevanje širjenja nezaželenih elektronskih poštnih aktivnosti in poskrbi za varnost elektronskih poštnih predalov pred virusi.

Objave iz iste kategorije: