Terme so dodana vrednost turizma

Sodobne terme vedno bolj primerne za aktivni turizem . Aktivni turizem že lep čas ni modna muha, ampak zahtev modernega časa. splošno vedno bolj sprejeta je zavest, da je potrebno svoje gibalne aktivnosti okrepiti. Pri tem nudijo terme dodano vrednost, saj se po gibalni aktivnosti lahko aktivno regeneriramo ter poskrbimo za razne druge zdravju koristne učinke. Združevati terme in gibalne aktivnosti je mogoče na dva osnovna načina : zdraviliško rehabilitacijske terapije z gibalnimi aktivnostmi ali obratno. V prvem primeru imamo osebe, ki po terapijah potrebujejo gibalne aktivnosti za večjo učinkovitost samih terapij.

Obratno pa rekreativci ali športniki, po končani gibalni aktivnosti potrebujejo terme. Izčrpan organizem in telo po aktivnosti potrebuje počitek ter obnovo sposobnosti za naslednjo preizkušnjo. Najboljši počitek ter obnova je mogoča prav v zdraviliščih in wellnes centrih. Koristijo že osnovne danosti, ki jih nudijo terme. Nadgradnjo pa nudijo strokovno izvedene terapije v zdraviliščih ali wellness centrih. V kakovost takšne storitve nam nudijo terme s svojimi obiskovalci. Mnogi športni klubi, reprezentance ali posamezniki za svoje priprave izberejo naravno klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla ter bližnje terme Zreče. Vsak obiskovalec je lahko prepričan, da bo dobil povsem enako kakovost storitev zdravilišča oziroma wellnes centra. Zato je takšen krajši ali daljši obisk več kot dodana vrednost dopusta. O dodani vrednosti učinkov odloča predvsem naš čas obiska, izbrane storitve ter seveda naš aktivni prispevek. Učinki so z gibalnimi aktivnostmi večji, ambiciozni so nagrajeni s hitrejšim napredkom sposobnosti za njihovo rekreacijsko aktivnost. Letni dopust, zimske ali poletne počitnice, krajši obiski jeseni ali spomladi, so zelo dobra priložnost za obisk zdravilišča, wellness centa, rekreacijskega centra oziroma vseh možnosti skupaj ali razne druge kombinacije obiska.

Terme navdušujejo vedno večje število ljudi, med njimi najdemo tudi rekreativce ter druge osebe z zahtevo po večji skrbi za svoje zdravje ter dobro počutje.

Otroško veselje v bazenih Thermane, kjer se bodo v toplicah lahko igrali v več različnih bazenih. Za piko na i pa vašega malčka lahko na tem mestu naučijo tudi plavati.

Dodatno

Objave iz iste kategorije: