Kako učinkovito očistiti vaš dom

Sredstva za dezinfekcijo preprečujejo razmnoževanje bakterij ter pripomorejo k zmanjšanju okužb prebavil in dihal tudi do 44%. Nevarnim virusom in bakterijam se je nemogoče izogniti. Sama uporaba dezinfekcijskega sredstva ni dovolj za ohranjanje vašega zdravja. Pri zmanjšanju širjenja okužb in bolezni sta ključna ustrezna higiena rok in uporaba dezinfekcijskega sredstva .

Danes si življenje brez dezinfekcijskih sredstev težko predstavljamo. Običajno ne mine dan, ne da bi uporabili vsaj eno vrsto dezinfekcijskih sredstev za čiščenje. Tovrstni izdelki so nepogrešljivi pri čiščenju doma. Z uporabo le-teh zmanjšujemo število patogenih elementov. Tako, zmanjšamo bolniško odsotnost, tveganje za prenos okužb ter bolezni.

Najbolj učinkovita dezinfekcijska sredstva za dom in družino

Na trgu je veliko dezinfekcijskih sredstev, zato je pomebno izbrati pravo sredstvo glede na vaše potrebe. Pri izbiri dezinfekcijskih sredstev izberite sredstva, katera učinkovito razkužujejo ter ob enem čistijo in negujejo vašo kožo. Sredstva za dezinfekcijo katera ne vsebujejo negovalnih sestavin lahko povzročijo preobčutljivost kože na dezinfekcijo.

Glede na svoje potrebe izberite sredstvo katero ima širok spekter delovanja. Idealno dezinfekcijsko sredstvo, je tisto katero ima krajši kontaktni čas, širok spekter delovanja na mikro organizme. Veliko sredstev se hitro posuši, zaradi daljšega časa delovanja in visoke vsebnosti alkohola. V kolikor se uporablja takšno sredstvo, je potrebno sredstvo nanesti večkrat. Optimalno učinkovitost sredstev za dezinfekcijo dosežemo tako, da natančno preberemo etiketo na izdelku.

Nekatera sredstva imajo močan vonj ali so dražeča za kožo, oči in dihalne poti, zato zahtevajo uporabo zaščitnih sredstev. Da zagotovimo učinkovito delovanje sredstev za dezinfekcijo je potrebno izbrati kompatibilne čistilne pripomočke.

Redno čiščenje in dezinfekcija površin in predmetov

Priporočeno je redno čiščenje in občasna dezinfekcija povrršin in predmetov, ki se jih pogosto dotikate. Dezinfekcijska sredstva je potrebno uporabiti pri čiščenju tipkovnice, ročajev hladilnika, omaric, pomivalnega stroja, slušalke telefona, stikalov za luči ter kljuk na vratih. Uporabite lahko različna dezinfekcijska sredstva kot so dezinfekcijski robčki, geli ali spreji.

Objave iz iste kategorije: