Astrologija – raki

Tehtnica in rak imata oba poudarjeno čustveno plat, toda rak hoče dom, tehtnica pa javnost. Raki so rojeni za družino, a ko jo ustvarijo, jih je težko zbezati iz doma. Vso energijo usmerjajo navznoter. Sonce v raku osvetljuje dom in izvor, mamo, očeta, otroke, družino. Tehtnica pa je, nasprotno, javno znamenje, znamenje politike, zakonske zveze, sodišč. Raki in tehtnice se lahko prepoznajo na čustveni ravni, toda uglaševanje v željah in potrebah na dnevni ravni bo zelo težavno. Tehtnica hoče ven, v javnost, rak pa v hišo. To ne pomeni prevare ali česa primitivnega, vendar bosta skupaj težko našla mir. (več o rakih)

Zelo odvisno od individualne rojstne karte. Nekateri raki imajo množico planetov v levu. Tudi nekatere device imajo veliko planetov v levu in celo tehtnica ima lahko Venero v levu. V tem primeru se imata rak in tehtnica lepo, nič jima ne manjka. Vendar pa bo med njima obstajal majhen razkol, povezan z voljo. Sonce namreč simbolizira načelo volje. Eno znamenje bo hotelo graditi hišo, drugo bo hotelo potovati na Havaje. Če so ljudje razumni, ni nujno, da se ločijo, lahko se dogovorijo, da se za petnajst dni razidejo in delajo, kar hočejo, in tako revitalizirajo odnos.

Obstaja splošno pravilo, da se med sabo bolje razumejo vodna in zemeljska znamenja ter zračna in ognjena, vendar nisem prepričana, da to vedno deluje, kajti človek je zelo kompleksno bitje. Osnovna stvar v človeku in v odnosih, ki jih gradi, je sprejemanje svoje posebnosti in različnosti drugih. Tedaj nimamo meja. Lahko rečem: »V redu, sem vodnarka, ljubim tehniko, dobre mobilne telefone, obožujem fotoaparate. Sem s kozorogom, ki ljubi leseno pohištvo svoje babice. Meni to ni všeč, ker ni na gumb. Naj ima to v svoji sobi, jaz bom v svojo dala tri računalnike.« Ni treba imeti skupnih točk, če sprejmemo individualne razlike. Posameznik, ki jih ni pripravljen sprejeti, čeprav med nami vsemi absolutno obstajajo, ni polno sprejel sebe, kajti tudi on ima nekje Saturna, ki predstavlja kozoroga in starine. Ni sprejel svoje preteklosti (ženska kozorog).

Objave iz iste kategorije: