Pomembno je tudi dodatno pokojninsko zavarovanje

Vse bolj nas skrbi tudi prihodnost, ki je že tako nepredvidljiva. Skrbi nas tudi, kako se bomo preživljali na stara leta. Prav nihče si verjetno ne želi, da bi zanj skrbeli drugi. To je vsekakor tesno povezano tudi z denarjem in varčevanjem. Ravno zato moramo že veliko prej misliti na to. Pri tem je rešitev tudi v posebnih oblikah varčevanja. Seveda se prav vsak odloči za svojo rešitev, za katero misli, da je najboljša in da se mu najbolj izplača. V nadaljevanju bomo govorili o posebni obliki zavarovanja, ki nam zagotavlja, da bomo lahko tudi na stara leta mirni v povezavi z denarjem.

Takšno zavarovanje za pokojnino je zagotovo prava oblika varčevanja

Zagotovo ste že prav vsi slišali za to obliko zavarovanja. Tovrstno zavarovanje predstavlja zbiranje denarnih sredstev na osebnih računih zavarovancev, ki so vključeni v obliko dodatnega pokojninskega zavarovanja. Njihov namen je zelo jasen. Ob dopolnitvi določene starosti ali pa v nekaterih drugih primerih, ki so določeni s posebnim načrtom, se jim zagotovi pravica do dodatne pokojnine. Gre za obliko namenskega varčevanja na osebnih varčevalnih računih z namenom torej, da se zagotovi dodatne prihodke po upokojitvi v obveznem ter invalidskem zavarovanju.

Kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje

Pri tem gre za obliko zavarovanja, v katerega se vključijo posamezniki preko svojega delodajalca. V to obliko se lahko vključijo tudi zavarovanci, ki opravljajo določeno pridobitno ali pa drugo samostojno dejavnost. Lahko pa se odločimo za individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, v katerega se lahko vključimo povsem samostojno in v celoti z lastnimi sredstvi financiramo vplačila premije.

Možnosti je še veliko in samo moramo presoditi, katera možnost nam najbolj ugaja. Nekateri se ne odločijo za nobeno od teh ponujenih možnosti in svoj denar vložijo v kaj drugega. Sami natanko vedo, kako jim bo to lahko lažje pomagalo preživeti zadnje obdobje njihovega življenja.

Objave iz iste kategorije: