Smrčanje preprečuje kakovosten spanec

Verjetno bi vas presenetil podatek, če bi preverili, koliko ljudi med spanjem smrči. Smrčanje je torej pogost pojav, ki pa ne izbira let, torej se z njim soočajo tako mlade kot stare generacije. In čeprav se med smrčanjem verjetno sami ne slišite, pa vam to krati kakovosten spanec, prav tako tudi osebam, ki zaradi vašega smrčanja ne morejo kakovostno spati. 

Vzrokov za smrčanje je kar nekaj, rešitev prav tako. In čeprav ste si pomagali že z nešteto kakovostnimi pripomočki in triki, ki bi vas na preprost način odvrnili od smrčanja, ste ugotovili, da vam prav nič od tega kaj dosti ne pomaga ali le za kratek čas. V takšni situaciji je vsekakor najbolje, da se pogovorite z osebnim zdravnikom.

Zakaj smrčite?

Za smrčanje je znanih kar nekaj vzrokov. Če se do sedaj niste kaj preveč spuščali v odkritje vzroka za svoje smrčanje, verjetno ne veste, da je morebitni vzrok vaš življenjski slog ali celo anatomija vašega telesa. 

Dokazano pa je najpogostejši razlog za smrčanje ukrivitev nosnega pretina
Tudi vam smrčanje partnerja krati spanec?

Če si pred spanjem privoščite obilnejši obrok, poleg pa, na primer, spijete še kozarec piva, se svojemu smrčanju niti ne čudite preveč. Tudi prevelika telesna teža zadrgne dihalne poti. 

Pogost vzrok za smrčanje so tudi zožitve dihalnih poti. Vzroki se skrivajo tudi v hormonskem neravnovesju, pretirani uporabi razpršil za nos ter v alergijah. Nosno sluznico lahko najbolje negujete tako, da se sprehajate po svežem zraku ter dosledno skrbite za prezračevanje vašega doma, še posebej prostorov, kjer počivate ter spite. Zelo pomaga tudi izpiranje nosu s fiziološko raztopino. 

Ukrivljen nosni pretin 

Dokazano pa je najpogostejši razlog za smrčanje ukrivitev nosnega pretina. Še posebej pogosto se to dogaja pri mlajših osebah. Nosni obliž je v takšnem primeru odlična rešitev. Lahko si seveda v takšni težavi pomagate tudi medicinsko, in sicer s korekcijo nosnega pretina.

4 rešitve s katerimi vam bo zagotovo uspelo premagati zoprno smrčanje

Ta traja malce manj kot uro in lahko poskrbi za popolni nočni mir. Za poseg pa ni potreben viden rez kože, zato se zanj ljudje, ki imajo tovrstne težave, odločajo kar pogosto. 

Če je smrčanje za vas in vaše najbližje postalo že preveč nadležno, je najprej torej treba odkriti vzrok za to. Ko ga boste ugotovili, pa sledi reševanje.

Objave iz iste kategorije: