Zakaj lahko nastanejo povešene veke?

Povešene veke so precej pogost pojav, ki lahko nastane zaradi najrazličnejših vzrokov. Za takšen pojav je denimo lahko krivo kajenje. To namreč zmanjša raven kisika, ki pride do naše kože. Posledično se ta hitreje stara in izgleda torej starejša. Vse omenjeno lahko vodi tudi do bolezni srca in ožilja ter do povečane možnosti za druge bolezni.
S staranjem mišice na našem obrazu izgubljajo elastičnost, veke začnejo zato padati nižje. Koža na vekah je izjemno krhka in kot takšna nagnjena k bolj hitremu staranju. K izboljšanju videza vek v tem primeru zagotovo dobro pripomorejo osnovne vaje za obraz, uporaba dnevne vlažilne kreme ter primerna nega kože.


Prekomerno drgnjenje oči in utrujenost


Na povešene veke lahko vplivata tudi prekomerno drgnjenje oči ter utrujenost. Če si oči preveč drgnemo, živci in mišice postanejo precej bolj šibki pa tudi poškodovani. Slednje torej lahko vodi do povešenih vek.
Če smo stalno utrujeni, se to kaže tudi na obrazu. Vsaka odrasla oseba praviloma potrebuje dobrih osem do devet ur kakovostnega spanca. Če naše telo torej ne prejme dovolj počitka oziroma dobrega spanca, ne bo umelo dovolj časa, da bi si opomoglo ter pomladilo kožo.


Je lahko tudi genetika odgovorna za povešene veke?


Dejstvo je, da če se osebe v naši družini navadno starajo hitreje, tudi naša koža sledi isti poti, če zanjo ne skrbimo dovolj dobro.

Na nastanek povešene veke vpliva veliko faktorjev.
Povešenost veke je čezmerno povešanje zgornje veke. Rob zgornje veke je lahko nižji, kot bi moral biti ali pa je v zgornji veki odvečna povešena koža.


Na povešenost kože vpliva tudi slaba oziroma pomanjkljiva prehrana. To pa je lahko tudi razlog zakaj nastanejo povešene veke. Prekomerno uživanje nezdrave prehrane torej slabo ne vpliva samo na našo telesno težo, temveč tudi na kakovost kože. S primerno prehrano lahko naša koža zasije in izgleda mladostno.


Korekcija vek ali blefaroplastika


Povešene veke lahko odpravimo tudi s pomočjo postopka, ki se imenuje korekcija vek ali blefaroplastika. Takšna storitev je dandanes izjemno pogosta, predvsem pri ženskah. Uvela koža na vekah ženske in seveda tudi moške še dodatno postara. Če svoje oči in celotni obraz želimo pomladiti, je korekcija vek zagotovo več kot odlična rešitev.

Kaj morate vedeti o operaciji povešenih vek oz. blefaroplastiki?


Najpogosteje se za korekcijo vek odločajo ženske med 45 ter 55 letom starosti. Odvečna koža okoli oči je v tem obdobju še bolj vidna in lahko precej vidno postara obraz.

Objave iz iste kategorije: