Lastnosti motorne žage DeWalt DCCS620P1

Vaša verigo bo seveda treba občasno naostriti, da se zagotovi optimalna učinkovitost. Če želite to narediti sami, boste potrebovali pilo velikosti 4,5 mm in nosilec ali vodnik za pilo. Če se ne počutite dovolj samozavestno, da to storite sami, je na voljo veliko možnosti, da se to izvede v vašem okolju za 10-15 dolarjev. Karkoli se boste odločili, verige ne smete naostriti več kot štirikrat, saj bo veriga začela izgubljati nekaj svojih lastnosti (večji povratni udarec).

Na žago DeWalt DCCS620P1 ne poskušajte vstavljati daljšega meča. Ostanite pri 30cm, ki je priložen izdelku.

Še zadnja opomba o rezalni opremi. Hitrost verige na tej žagi je 7,7 metrov na sekundo. To je počasneje od podobnih bencinskih žag, ki lahko gredo od 15 metrov na sekundo in več. DCCS reže dobro, vendar ne pričakuje enakih rezalnih hitrosti kot pri bencinskem modelu.

Oblika in konstrukcija

DeWalt DCCS620P1 je kompaktna in lahka. Kot je že navada pri električnih orodjih DeWalt, je konstrukcija dobro oblikovana in da tej žagi lepo ravnovesje. K temu pripomore dejstvo, da se baterija vstavi v zadnji del žage tik pod zadnjim ročajem.

Nekatere glavne značilnosti so prikazane na spodnjih slikah.

Kot lahko vidite, so vse glavne kontrole in gumbi zlahka dostopni. Ročaji so veliki in enostavni za prijem, kar zagotavlja dober nadzor nad žago.

Brezkrtačni motor z 20 voltno Max baterijo

Kot sem že omenil v članku, ta žaga prihaja z najnovejšo tehnologijo verižnih žag.

Sem spada tudi brezkrtačni motor – ti motorji so danes splošno sprejeti kot učinkovitejši od starejših krtačnih motorjev. Brezkrtačni motorji imajo 85% -90% učinkovitost v primerjavi s 75-80% učinkovitostjo brušenih motorjev. Ta učinkovitost pomeni, da ima žaga zaradi baterije daljši čas delovanja in podaljša življenjsko dobo motorja.

Na voljo je 20-voltna litij-ionska baterija s petimi amperi na uro, ki se z lahkoto zaskoči v ohišje na zadnji strani žage. Kar zadeva moč baterije, boste na splošno ugotovili, da se baterije gibljejo od 18v do 80v v domačih verižnih žagah, tako da je ta v spodnjem rangu.

Objave iz iste kategorije: