Nizke klubske mizice

Klubske mizice so mizice, ki jih namestimo v dnevno sobo, največkrat na sredino prostora, tako da lahko prav vsak, ki sedi na kavču ali sedežni garnituri, doseže na odlagalno površino, tja postavi kozarec s pijačo, vzamem kak prigrizek, odloži časopis ali revijo oziroma pograbi daljinec, ko tega ne uporablja nihče drug.nizke-klubske-miziceV zadnjem času pa je postalo priljubljeno, da se poleg osrednje klubske mizice v dnevi prostor postavi še kakšna, in sicer ob straneh, ter tako pridobi še več odlagalnega prostora, ki je vedno pri roki. To so tako imenovane odlagalne mizice. Poleg tega pa je v modi še en trend, in sicer, da namesto ene same mizice na sredino prostora postavimo dve ali več mizic ter jih nato poljubno razporedimo tako, kot se nam v tistem trenutku zdi praktično.

Materiali, barve, dimenzije

Klubske mizice so na voljo v različnih barvah in oblikah, od pravokotnih, kvadratnih pa do ovalnih ali okroglih mizic, še bolj kot sama barva in oblika pa je pomemben material, iz katerega so narejene. Najcenejše mizice, ki jih lahko kupite v kakšni od velikih in priljubljenih verig s pohištvom, so velikokrat narejene iz slabih materialov oziroma iz tako imenovanega stisnjenega kartona, prevlečenega s furnirjem. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da takšne mizice niso najbolj trpežne.

Čeprav takšne mizice na začetku izgledajo čisto lepo, pa furnir kmalu začne odstopati, sploh če jih večkrat pobrišete z mokro krpo, kar je seveda vsake toliko treba storiti že zaradi prahu, še bolj pa, če na mizico kdaj tudi kaj odložimo, kar pusti svojo sled – na primer kozarec s pijačo. Takšna mizica je veliko manj trpežna kot tiste, ki so narejene iz bolj kakovostnih materialov.

Zaradi vsega naštetega je vsekakor zelo pomembno, da izberemo kakovostne materiale, ki se jih da enostavno čistiti in vzdrževati ter ki imajo dolgo življenjsko dobo. Tako boste mizico lahko zamenjali šele takrat, ko se je boste naveličali, in ne takrat, ko bo dotrajana, poleg tega pa lahko kakovostno klubsko mizico tudi prodate naprej, če se jo naveličate, saj bo še vedno videti kot nova. Z denarjem od prodaje pa si lahko privoščite novo mizico, ki vam bo v tistem trenutku bolj všeč.

Objave iz iste kategorije: