Sladka darila za Valentinovo

Kako bomo preživeli čas skupaj

darila-za-valentinovo

Kaj nam pomeni praznik ljubezni? Je to iskreno izkazovanje ljubezni in naklonjenost do drage osebe ali se vam gre samo za dobro večerjo v restavraciji in darilo, ki ga boste prejeli. Valentinovo je praznik zaljubljencev in praznik ljubezni in v tem je pravzaprav vse njegovo bistvo, ki pa je bilo zaradi masovne komercializacije v zadnjih letih precej izgubljeno.Novopečene zaljubljence pa praznik vseeno še bolj podžge in hkrati pare, ki so že dlje časa skupaj, spomni na razloge, zakaj so se v osnovi sploh združili v par. Čeprav je kvalitetno porabljen čas, ki ga lahko preživimo z ljubljeno osebo gotovo najpomembnejša in najlepša stvar, pa nas vse zanima tudi kakšna darila za Valentinovo bi letos kupili najdražji osebi. Seveda ni obvezno, da so darila za Valentinovo vedno prisotna, vendar pa je vseeno lepo, da najdražji osebi pokažete, da ste se nanjo spomnili. Ko razmišljate kaj bi kupili ali pripravili, morate razmišljati o svoji dragi osebi in se vprašati kaj si v resnici želijo. To ni praznik, ko bi poklanjali orodje, ampak razmišljajte o romantičnih stvareh, kot so rože, bombonjere in podobno.
Darila za Valentinovo so lahko najrazličnejša in na spletu boste našli precej dobre ponudbe na to temo, vendar pa drži, da gre pri marsikom ljubezen skozi želodec. In kaj boljšega kot za ta lep praznik speči nekaj sladkega za svoje drage? Če imate nekaj žilice za pečenje, vam tule poklanjam čudovit recept za Valentinove tortice.

Darila za Valentinovo so lahko Valentinove tortice

Za štiri kose potrebujemo:
Osnovna zmes: 125 g mletih Albert keksov, 60 g višnjeve marmelade, 45 g sladkorja v prahu, 35 g masla, 10 g grenkega kakava v prahu, 1 jedilna žlica limoninega soka, 1 jedilna žlica črnega ruma.
Za preliv potrebujemo: jedilno čokolada (poljubna količina) in eno desetino olja (oz. 2 jedilni žlici).
Za krasitev tortic potrebujemo: 125g sladkorja v prahu, 1/2 beljaka, 1,5 jedilne žlice višnjevega sirupa.
Priprava tortice: Sestavine za osnovno zmes damo v posodo in z roko dobro zmesimo. Dobljeno maso razvaljamo na približno 2-3 cm debelo. Z modelčkom, približno premera 7 cm izrežemo srčke in jih damo v zamrzovalnik in počakamo, da se povsem strdijo. Dokler srčki v zamrzovalniku počivajo, jedilno čokolado nad paro raztopimo z eno desetino olja (oz. 2 jedilni žlici).
V stopljeno čokolado najprej namočimo le polovico srčka. Nato srček položimo na papir za peko in počakamo, da se čokoladni preliv strdi. Srček s pomočjo vilice pazljivo dvignemo ter v čokolado namočimo še drugo polovico. Srček položimo nazaj na papir za peko in počakamo, da se čokolada povsem strdi.
Za rožnato glazuro v posodici najprej z vilico zmešamo sestavine, nato pa zmes prelijemo v vrečko za krašenje ali tubico in srček po želji okrasimo. Ko se glazura strdi je desert pripravljen.
Čas priprave je približno 60 minut, zato brez izgovora in prav takoj veselo na delo! Še ni Valentinovo? Nič hudega! Potrebujete nekaj vaje.

Objave iz iste kategorije: