Trajanje jezikovnega tečaja

Učenje tujega jezika je dolgoročen proces, ki ga ni mogoče v celoti opraviti kar čez noč. Jezikovni tečaji v Ljubljani so večinoma oblikovani tako, da omogočajo učinkovito učenje in sprotno utrjevanje znanja, hkrati pa ne pomenijo hude obremenitve za tečajnike. Trajanje posameznega tečaja je seveda zelo odvisno od izvajalca in udeležencev – nekateri programi imajo določeno trajanje, drugi pa so glede tega povsem prilagodljivi. Načeloma se tečaji izvajajo v obsegu, ki zahteva celoletno ali polletno delo, poleg teh pa seveda poznamo tudi kratkoročne in intenzivne tečaje, ki so bistveno krajši, trajajo le teden ali dva.

Dolgoročni tečaji

Celoletni tečaji običajno obsegajo vsaj 60 ali več ur. Tak obseg se razporedi po tedenskih terminih – z uro in pol tedensko traja 60-urni tečaj 40 tednov, torej se lepo razporedi preko celega leta. S prilagoditvijo terminov se takšni tečaji lahko izvajajo tudi pol leta, ali pa se v 40 tednov vključi več ur tečaja, na primer s termini dvakrat tedensko. Prednost dolgoročnega jezikovnega tečaja je seveda ta, da ne obremenjuje tečajnikov z vsakodnevnimi nalogami, hkrati pa omogoča dolgoročno utrjevanje znanja.

Kratkoročni tečaji

Kratkoročni jezikovni tečaji so običajno namenjeni doseganju točno določenega cilja – priprava na maturo, pridobivanje certifikatov, opravljanje izpitov … Poleg tega pa poznamo še intenzivne tečaje, ki vsebino dolgoročnih tečajev združijo v teden ali dva intenzivnega dela. V dveh tednih je možno ob vsakodnevnem delu lagodno izpeljati tečaj s 60 urami. Glavna prednost takšnega načina dela je seveda prihranek časa, poleg tega pa intenzivni tečaji s strokovno izvedbo omogočajo hitro pridobivanje trdnega znanja.

Objave iz iste kategorije: